Υλικά

  • 1 χοιρινό φιλετάκι Τσικάκης-Γιαννόπουλος (300 γρ. περίπου), καθαρισµένο από τις ίνες και τα παχάκια του,
  • 4 κουταλιές σόγια σος,
  • 1 κουταλιά ξίδι ρυζιού ή άλλο άσπρο ξίδι,
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,
  • 3 κουταλιές λάδι Λακωνίας,
  • 1 γεµάτο κουταλάκι ψιλοκοµµένο φρέσκο τζίντζερ,
  • 1 γερή πρέζα µπούκοβο ή νιφάδες τσίλι,
  • ½ κιλό πολύ λεπτά κατεψυγµένα πράσινα φασολάκια (Extra Fine) ή κοµµένα στη µέση κατά µήκος, ξεπαγωµένα,
  • 1 µεγάλη κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες,
  • 1/3 φλ. καβουρδισµένα φιστίκια (χωρίς φλούδα), χοντροκοµµένα,
  • βρασµένο ρύζι για το σερβίρισµα,
  • αλάτι.

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσετε να ετοιµάζετε τα λαχανικά, τυλίγετε το φιλετάκι µε πλαστική µεµβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη οριζόντιο (σαν σαλάµι) για 20 λεπτά, για να κόβεται εύκολα. Στο µεταξύ, ετοιµάζετε τα λαχανικά (βράζετε τα φασολάκια, κόβετε το τζίντζερ και την πιπεριά).Ζεσταίνετε σε µια κατσαρόλα µπόλικο αλατισµένο νερό και βράζετε µέσα τα φασολάκια για 7 λεπτά.Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Αναµιγνύετε σε ένα µπολάκι τη σόγια σος µε το ξίδι και τη ζάχαρη. Βγάζετε το φιλετάκι από την κατάψυξη, το κόβετε σε λεπτά φετάκια/ροδέλες και ύστερα κάθε φετάκι σε 2 κοµµάτια. Το αλατίζετε µε ½ κοφτό κουταλάκι αλάτι. Ζεσταίνετε ένα γουόκ ή ένα µεγάλο βαθύ τηγάνι στη φωτιά και βάζετε µέσα 1 κουταλιά λάδι. Προσθέτετε το µισό τζίντζερ, το µισό µπούκοβο και το µισό χοιρινό και τα ψήνετε ανακατεύοντας συχνά, για 3 περίπου λεπτά. Το αδειάζετε σε µια πιατέλα και επαναλαµβάνετε την ίδια διαδικασία µε 1 ακόµα κουταλιά λάδι, το υπόλοιπο τζίντζερ, µπούκοβο και κρέας. Το αδειάζετε και αυτό στην πιατέλα. Βάζετε την τελευταία κουταλιά λάδι στο γουόκ ή το τηγάνι και προσθέτετε τα φασολάκια, την πιπεριά και 2 κουταλιές νερό. Τα ανακατεύετε για 2 λεπτά µέχρι να µαλακώσει η πιπεριά και επιστρέφετε µέσα το µίγµα του χοιρινού. Προσθέτετε τα φιστίκια και το µίγµα της σόγιας και συνεχίζετε το ανακάτεµα, µέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά για 1 ακόµη λεπτό. Σερβίρετε το φαγητό αµέσως, συνοδεύοντάς το, αν θέλετε, µε βρασµένο ρύζι.