ΣΠΑΡΤΗ. Μια ιδιαίτερα μεγάλη τιμητική διάκριση για τους Βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 23ο παγκόσμιο διαγωνισμό βιολογικών ελαιόλαδων Premio BIO Linternational 2018 ο οποίος αποτελεί τον κορυφαίο διαγωνισμό βιολογικού ελαιόλαδου σε όλον τον κόσμο.

Πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, στην πόλη Οστούνι, στην επαρχία του Μπρίντεζι , στην ιστορική περιοχή της Απούλια, γνωστής και ως The White City (Λευκή πόλη ) από 21 έως 24 Μαρτίου 2018.

Η Οστούνι μετά την καταστροφή της από τον Αννίβα ξαναχτίστηκε από Έλληνες ενώ το όνομα της προέρχεται από το ελληνικό Astu néon ( «Νεα πολη» ).

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 500 αποκλειστικά βιολογικά ελαιόλαδα από πολλές χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τυνησία , η Τουρκία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ, η Αργεντινή, οι Η.Π.Α, η Κροατία, το Μαρόκο, κ.α.

Όλα τα βιολογικά ελαιόλαδα αξιολογήθηκαν από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιόλαδου παγκοσμίου φήμης με «τυφλή» γευσιγνωσία (panel expert tasters).

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία βραβεύτηκαν για το ARMONIA organic evoo τους με το Ασημένιο Βραβείο. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος «η βράβευση που αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της προσπάθειας μας επί 26 χρόνια για την επίτευξη ανώτερης ποιότητας. Για το ARMONIA organic evoo είναι το 4ο βραβείο στον BIOL international competition και το 78ο συνολικά βραβείο σε παγκόσμιους και διεθνείς διαγωνισμούς για τους Βιολογικούς Ελαιώνες μας».


https://www.youtube.com/watch?v=pf0recGO5Tw


https://www.youtube.com/watch?v=EUMpf50v-NQ&t=15s