ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Στις 2 Απριλίου 2018, ο πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό εθνικής άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, συζήτησαν και το αίτημα δημιουργίας πολεμικού Μουσείου στο Γεωργίτσι. Ο κ. Κουβέλης εμφανίσθηκε θετικός, ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα και ζήτησε χρόνο.

Με ιδιαίτερη προσοχή, ο κ. Κουβέλης ενημερώθηκε ότι το Γεωργίτσι έχει χαρακτηριστεί ως χωριό των Αεροπόρων. Στο επάνω μέρος του χωριού, βρίσκεται το μνημείο των Αεροπόρων και στην είσοδο του χωριού, βρίσκεται το μαχητικό αεροσκάφος F 104 ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους υπέρ πατρίδος πεσόντες Αεροπόρους.

Ο Υποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης, έδωσε το προβάδισμα στα μητρώα των Ελλήνων αξιωματικών που έπεσαν στο ηρωικό έπος του 1940 και στις 20-4-1941 με βασιλικό διάταγμα του απονεμήθηκε ο Σταυρός του Ιπτάμενου για την εξαιρετική τόλμη.

Ο Ανθυποσμηναγός Γρηγόριος Πετράκης έλαβε εύφημο μνεία και του απονεμήθηκε ο πολεμικός Σταυρός από το Γ Σώμα Στρατού.

Ο Επισμηναγός Νικόλαος Σκρουμπέλος έλαβε το 1946 το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας και με βασιλικό διάταγμα του απονεμήθηκε ο Σταυρός Ιπτάμενου.

Τέλος, ενημερώθηκε ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης φύλαγε την μητέρα του, στο Γεωργίτσι, για ασφάλεια και για τον στρατηγό Παναγ. Παπαθανασόπουλο, έμπιστο του Κολοκοτρώνη, αγωνιστή του 1821.