Θυμάστε το περιστατικό προ καιρού όταν ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης μιλώντας σε συνέλευση κατοίκων της Φάριδας για την εγκληματικότητα των Ρομά είπε ότι δεν θέλει καμία σχέση, ούτε καν να τον ψηφίσουν. Η ενόχληση τότε του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μεγάλη και τα παράπονα, όπως γράφουν τα αθηναϊκά ΜΜΕ πολλά.

Δείτε όμως τι κέρδισε από αυτή την ιστορία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Με στόχο να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις και να μην γίνει η ΝΔ «κόκκινο πανί» στα μάτια των Ρομά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή σε συνεργάτες του να βρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να διορθωθούν όλα. Έτσι, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Σταμάτης, Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, έκαναν δύο συναντήσεις με τη Συνομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά και κανονίστηκε ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, στο γήπεδο του Μοσχάτου.

Ο αγώνας διεξήχθη μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΝΔ και της ομάδας της Ελλάν Πασσέ (Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά) και, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε μόνο να διορθώσει τη σχέση του με τους Ρομά, αλλά έβαλε και δύο γκολ!

Τώρα το κατά πόσο η Ν.Δ. κέρδισε ή έχασε ψήφους από την Φάριδα, θα φανεί στις εκλογές…