ΤΡΙΠΟΛΗ. O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος με αφορμή τα δημοσιεύματα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα σχετικά με την στάση του προέδρου έναντι της συγκεκριμένης Παράταξης απαντά τα εξής:

«Ο κ. Γόντικας προσπαθεί κατά την πάγια τακτική του να δημιουργήσει εντυπώσεις, να παραποιήσει την πραγματικότητα και να παραστήσει τον αδικούμενο και τον τοποτηρητή της νομιμότητας, απαιτώντας ανοίκεια από τον Πρόεδρο να βαπτίσει παρανόμως ως επερώτηση θέματα που θέλει να εισαχθούν προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και για τα οποία ο Κανονισμός Λειτουργίας προβλέπει τη διαδικασία η οποία ακολουθείται από όλους και η οποία έγγραφα του υπέδειξα για να του υπενθυμίσω.

Επομένως όχι μόνο δεν αρνήθηκα τη συζήτηση, αλλά υπόδειξα και τρόπο ώστε να είναι σύμφωνος προς τον Κανονισμό και το νόμο και φυσικά ευπρεπή, υπεύθυνο, συνετό, όπως ταιριάζει σε μέλη δημοκρατικού οργάνου που εκφράζει τη λαϊκή κυριαρχία και ασκεί δημόσιο λειτούργημα.

Όσα αυθαίρετα, ακατανόητα και αστήρικτα προσπαθεί να αποδώσει στο πρόσωπό μου είναι απαράδεκτα, συκοφαντικά, βάναυσα προσβλητικά.

Πέραν όμως τούτου, οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητούνται και λαμβάνονται καθόλα νόμιμα, τηρουμένων των διαλαμβανομένων τόσο στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί συζήτησης, λειτουργίας και λήψης αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και στον Κανονισμό Λειτουργίας του.

Όλες οι παραπάνω προβλεπόμενες διαδικασίες τηρούνται κάθε φορά ανελλιπώς και απαρέγκλιτα».