Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης *

Από την Αθήνα, φίλοι αναγνώστες και ζώντας τον παλμό του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, στέλνω αυτές τις μαύρες σκέψεις έχοντας κάνει έναν αγώνα δρόμου σήμερα (πέρασα και από το σχολείο μου, μιας και απεργώ 11:00 με 14:00).
Στην πρωτεύουσα υπάρχει το υπόβαθρο για να «σηκωθούμε λίγο ψηλότερα», όμως οι ιαχές του νέου συναδέλφου δεν μπόρεσαν να διαπεράσουν τις ωτοασπίδες της γερασμένης φύσης των μονίμων, το μηρύκασμα του ωχαδερφισμού τους, το κουτσομέτρημα του φτωχοκομποδέματός τους.

Όταν δεν στηρίζεις τον αγώνα των συναδέλφων σου αναπληρωτών, που δίνουν μάχη αξιοπρέπειας, τώρα, στο κέντρο της Αθήνας...
Όταν έχεις ξεχάσει το παρελθόν σου ως αναπληρωτής...
Όταν, μέρα απεργίας, κοιτάς πως και πως να κλείσεις το σχολείο από τις 12 το μεσημέρι και να φύγεις για διακοπές Πάσχα...
Όταν για την επίτευξη του ταπεινού αυτού στόχου σου επινοείς διάφορα νόμιμα αλλά χωρίς ίχνος ηθικής τρυκ, όπως συνελεύσεις 15 μελών, περιπάτους, κινηματογραφικές προβολές, ερωτηματολόγια για κοινωνικά ζητήματα, συμπλήρωση ωραρίου κάνοντας χρήση κενών που δημιουργούνται από τη συμμετοχή στην απεργία κάποιων συναδέλφων σου...
Όταν δεν είσαι σε θέση να σεβαστείς την απώλεια χρημάτων των απεργούντων συναδέλφων σου...
τότε να ξέρεις... ότι σε περιμένουν πολύ άσχημες μέρες.

Στο υπουργείο Παιδείας είδαν τη σημερινή κατάντια σου και τρίβουν τα χέρια τους από κακόβουλη ικανοποίηση.

Θα κάνουν κάθε τι ατιμωτικό στο ταπεινό σαρκίο σου. Πάρε μια ιδέα παρακάτω.
Θα συμπληρώνεις ωράριο σε περισσότερα σχολεία (σου ετοίμασαν την παγίδα των 114 απουσιών που φέρνουν περισσότερες συμπτύξεις τμημάτων ακόμα και στο μέσο της χρονιάς). Τιραμόλα μου!!!

Σύνταξη στα 70, μαθουσάλα μου!!!

40 χρόνια δουλειάς σούπερμαν !!!

30 μαθητές στην τάξη, θηριοδαμαστή μου!!!

Περισσότερες εξωδιδακτικές εργασίες, γκουρού του my school !!!

Μισθούς μεγαλύτερης πείνας που θα ζηλεύεις και τους σέρβους συναδέλφους μας!!!

Ωράριο 8:00-16:00 και θα κτυπάς και κάρτα, κακομοίρη μου!!!

Σε αφήνω τώρα στον «μακάριο ενταφιασμό σου». Πράγματι θέλει σίγουρα αρετή και μια κάποια τόλμη η ελευθερία. Δεν είχες τίποτα από τα δύο.

*Φιλόλογος αλλά και Παιδαγωγός
Στενοχωρημένος, δηκτικός, ειρωνικός αλλά και οργισμένος που οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο δεν στήριξαν τους αγώνες των συναδέλφων τους αναπληρωτών, αλλά και τους γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη, μαζεύοντας τα και φεύγοντας νωρίς σήμερα από τα σχολεία (ημέρα απεργίας / συμπαράστασης)
Θλιμμένος επίσης που σήμερα έγιναν όλα τόσο ΝΟΜΟΤΥΠΑ αλλά και απείρως...ΑΝΗΘΙΚΑ!!! 30/3/18

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr