ΜΑΝΗ. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή, σε άλλο κόσμο. Ο λόγος για τη νότια Λακωνική Μάνη όπου οι συνθήκες που επικρατούν, καθημερινά, δείχνουν όχι μόνο ότι δεν υπάρχει Κράτος αλλά ότι οι πολίτες πρέπει μόνοι να βρουν το δίκιο τους.
Άλικα - Γερολιμένας 2018. Ο Πέτρος Θωμόπουλος καταγγέλλει στην κάμερα της εκπομπής «λακωνικά» της Τηλεόρασης «Μεσόγειος» ότι Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Κράτος, Δήμος δεν μπορούν να βάλουν τάξη με την κατάσταση που επικρατεί από τα ανεπιτήρητα ζώα.

Αν οι καταγγελίες ήταν μόνον αυτές το κακό θα ήταν λίγο. Όταν όμως κάνει λόγο για απειλή κατά τη ζωής, εμπρησμούς και δολιοφθορές, πυροβολισμούς και λεκτικές απειλές τότε, μάλλον ήρθε η ώρα η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να «κάνει μια βόλτα» από τα Άλικα και όχι μόνον.
Οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται μέσα από την κραυγή καταγγελία του κτηνοτρόφου Πέτρου Θωμόπουλου είναι πολλές. Δήμος Ανατολικής Μάνης, Αστυνομία Αρεόπολης, Δασαρχείο, Εισαγγελέας Γυθείου κ.λ.π.

«Φοβάμαι για τη ζωή μου…» λέει και προειδοποιεί ότι αν η Πολιτεία δεν φροντίσει να βάλει τάξη με τα ανεπιτήρητα ζώα και τους ανεπιτήρητους «κάου – μπόυ» της Μάνης τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά…
Τι εννοεί; Μήπως ότι θα πάρουν τα όπλα οι πολίτες για να βρουν το δίκιο τους; Θα προσφύγουν σε ανώτερες Αρχές και Εξουσίες;
Ο μανιάτης πολίτης, και κοντά σε αυτόν και άλλοι, περιγράφει μια σειρά παρανομιών και προκλήσεων για τα οποία οφείλουν μια απάντηση οι εκπρόσωποι των αρχών.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής «λακωνικά»