Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

ΓΥΘΕΙΟ. Την Τετάρτη 28 Μαρτίου έγινε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου.
Με δεδομένο όσα είχαν προηγηθεί ικανοποιητική θεωρείται η παρουσία του κόσμου στην υποδοχή του νέου Μητροπολίτη. Πλήθος αρχιερέων βρέθηκε στο Γύθειο για την τελετή της ενθρόνισης. Μερικοί εκ των οποίων ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ο Μητροπολίτης Γόρτυνας και Μεγαλοπόλεως ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ο Μητροπολίτης Σύρου ο νεοεκλεγείς βοηθός επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και άλλοι πολλοί. Φυσικά το παρόν έδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος Και φυσικά ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ κ Ευστάθιος ο οποίος μέχρι τώρα ήταν τοποτηρητής της Μητρόπολης Μάνης .

Πλήθος επισήμων βρέθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου όπως οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, Σταύρος Αραχωβίτης, Λεωνίδας Γρηγοράκος. Επίσης ο δήμαρχος Γυθείου, ο δήμαρχος Σπάρτης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα, ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης ο Λάκωνας κύριος Τζανέτος Φιλιππάκος και η κ. Θάνου.
Φυσικά πλήθος άλλων επώνυμων τους οποίους Gια ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να αναφέρουμε για να μην μακρηγορήσουμε.

Ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Γεωργίου Γυθείου ο προαύλιος χώρος και οι έξω δρόμοι ήταν κατάμεστοι τόσο ασφυκτικά όπου σε συνδυασμό με τη συγκινησιακή φόρτιση του νέου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου είχαν σαν αποτέλεσμα μία πρόσκαιρη και περαστική αδιαθεσία του η οποία διέκοψε αιφνιδίως τον ενθρονιστηριο λόγο του. Μετά από περίπου 5 λεπτά συνήλθε έψαλλε ωραιότατα με την καλή φωνή του το «Τη Υπερμάχω» και η τελετή της ενθρόνισης έλαβε τέλος.
Του ευχόμεθα καλοστέριωτος και πάντα Α Ξ Ι Ο Σ !!!!

*Μαθηματικός