Υλικά

  • 350 γρ σπανάκι, καθαρισμένο
  • 150 γρ ρύζι καρολίνα
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 – 3 ΚΣ ελαιόλαδο Λακωνίας
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • ½ - 1 φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 450 ml νερό ζεστό

Παρασκευή

Πλένω καλά (τουλάχιστον 3 φορές) και καθαρίζω το σπανάκι απομακρύνοντας τα χοντρά κοτσάνια του, το στραγγίζω και το χοντροκόβω. Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ζεσταίνω ½ ΚΣ ελαιόλαδο λακωνίας και σοτάρω σε αυτό το κρεμύδι. Βάζω όσο σπανάκι χωράει, κλείνω το καπάκι και αφήνω 1 -2 λεπτά να μαραθεί και να «κάτσει». Προσθέτω και το υπόλοιπο σπανάκι, σκεπάζω πάλι με το καπάκι για άλλα 1 -2 λεπτά. Ανοίγω το καπάκι, ρίχνω το ρύζι, 1 – 2 ΚΣ ελαιόλαδο, ½ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι. Ρίχνω σταδιακά ζεστό νερό μέχρι να ψηθεί το ρύζι και σκεπάζω την κατσαρόλα αφήνοντας μια χαραμάδα να φεύγει ο ατμός. Όταν βράσει το ρύζι περίπου μετά από 15 λεπτά, προσθέτω το λεμόνι, δοκιμάζω να δω αν χρειάζεται αλάτι ή λεμόνι, αν χρειαστεί προσθέτω και το βγάζω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως παρέα με φρέσκο ψωμί.