ΣΚΑΛΑ. Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο του Σεπτεμβρίου 2015 στην Δημοτική Ενότητα Σκάλας, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Η Ερώτηση του κ. Δαβάκη προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ως εξής:

«Στις 21 Σεπτεμβρίου 2015, η Δημοτική Ενότητα Σκάλας του Δήμου Ευρώτα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας επλήγη από ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις. Με σημαντική καθυστέρηση από το γεγονός, εκδόθηκε η σχετική Κ.Υ.Α (ΦΕΚ.Β/ 1983/8-6-2017) για την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη θεομηνία αυτή.
Αν και έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από τότε, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας της Σκάλας. Μάλιστα οι πληγέντες επιχειρηματίες της περιοχής με επιστολή τους, την οποία και σας επισυνάπτω, διαμαρτύρονται για την ολιγωρία που έχουν επιδείξει οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς και οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που πλήττεται ο Δήμος Ευρώτα και η Δημοτική Ενότητα Σκάλας από φυσικές καταστροφές, είναι επιβεβλημένο να υπάρξει άμεση κυβερνητική πρωτοβουλία για την απλοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου και των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, με στόχο την ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους πολίτες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:
Πότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στις πληγείσες επιχειρήσεις της Δημοτικής Ενότητας Σκάλας του Δήμου Ευρώτα»