ΣΠΑΡΤΗ. Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα Ίδρυμα συνυφασμένο με την φροντίδα και την καλή κατάληξη των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε αυτό, το Γηροκομείο Σπάρτης είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Προβληματισμό δημιουργεί η παρατεταμένη εκκρεμότητα σε θέματα διοίκησης, γεγονός που αν δεν προξενεί προβλήματα είναι πολύ πιθανόν να προκαλεί αρρυθμίες, αντιδράσεις, εντάσεις και διχογνωμίες που με τη σειρά τους μπορεί και να επιφέρουν μικρά προβλήματα ή και μεγάλα δεινά.

Απο τις 16 Φεβρουαρίου το Γηροκομείο Σπάρτης δεν έχει συγκροτημένο Διοικητικό Συμβούλιο παρόλο που έγιναν εκλογές και αναδείχθηκαν πρόσωπα για το σκοπό αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη σε ψήφους Σύμβουλος δεν συγκαλεί τα μέλη για να γίνει η συγκρότηση διότι κατά τις εκτιμήσεις τα δύο εκ των πέντε μελών του Δ.Σ., τα οποία δεν εκλέγονται αλλά ορίζονται από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, αμφισβητείται αν θα πρέπει να συμμετέχουν στο Δ.Σ. ή αν θα πρέπει, ενδεχομένως, να αντικατασταθούν με δύο προτεινόμενα μέλη από τον Δήμαρχο Σπάρτης.

Πάνω από έναν μήνα το Γηροκομείο δεν έχει Διοίκηση και εύλογα είναι τα ερωτήματα για το πως θα πορευθεί ένα ήδη «πληγωμένο» Ιδρυμα από τις, σχετικά πρόσφατες, διενέξεις διοίκησης - προσωπικού. Από την άλλη πλευρά αμείλικτο είναι το ερώτημα γιατί, όσα πρόσωπα και φορείς εμπλέκονται στην υπόθεση του Γηροκομείου δεν έχουν την πρέπουσα συνεννόηση αλλά και την πρόνοια ώστε να έχουν προλάβει και να έχουν δρομολογήσει λύσεις και επιλογές που δεν θα δημιουργούν τριγμούς και απορίες.

Αναμενόμενο είναι, κάθε Διοίκηση να αντιμετωπίζει είτε χρονίζοντα ζητήματα είτε έκτακτα προβλήματα τα οποία συχνά φέρνουν πίσω και προγράμματα και σχέδια. Ωστόσο, στο Γηροκομείο Σπάρτης, για ευνόητους λόγους, θα έπρεπε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα και εγρήγορση έτσι ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις και ρήγματα που προκαλούν δυσμενή σχόλια, δυναμιτίζουν το κλίμα που πρέπει να απολαμβάνουν οι γέροντες και καθιερώνουν πλέον στη συνείδηση της κοινωνίας τη διοίκηση του Γηροκομείου είτε ως προβληματική, είτε ως αναποτελεσματική, είτε ακόμα και ως βαθύτατα κουρασμένη.

Με την ελπίδα άμεσα να δρομολογηθούν όλα όσα ορίζει ο νόμος και το καθήκον αναμένουμε την συγκρότηση του 5μελούς Δ.Σ. του Γηροκομείου Σπάρτης ώστε και η Διεύθυνση απρόσκοπτα να προχωρήσει στο έργο της.