Γράφει ο Σταύρος Χρυσαδάκος *

Υποχρέωση και καθήκον της Αυτοδιοίκησης , Τοπικής και Περιφερειακής , αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δημιουργία των προϋποθέσεων , για την αντιμετώπιση και επίλυση θεμάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες .
Υπάρχουν βεβαίως και θέματα σύνθετα ,οι διαστάσεις των οποίων υπερβαίνουν τα όρια δράσης και τις δυνατότητες μίας τοπικής κοινότητας, ενός δήμου ή μίας περιφερειακής ενότητας .
Η εμπειρία χρόνων έχει καταδείξει ότι η συσπείρωση όλων των υπαρκτών και διαθεσίμων δυνάμεων αποτελεί αναγκαία συνθήκη για κάθε παραπέρα πετυχημένη δράση.
Τέτοιο σύνθετο θέμα αποτελεί η ρύπανση – μόλυνση του ποταμού Ευρώτα.
Η τελευταία δε νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης , να εντάξει μέρος του ποταμού σε Φορέα Διαχείρισης της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου περιπλέκει ακόμα περισσότερο το θέμα .
Η Περιφερειακή Παράταξη , την οποία εκπροσωπώ, η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου» ανταποκρινόμενη στο αίτημα των κατοίκων και φορέων της Σκάλας , όπως διατυπώθηκε στη συγκέντρωση της 17ης Φεβρουαρίου για άμεση λήψη μέτρων προστασίας του ποταμού , έφερε αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο με σχετική επερώτηση.
Η επερώτηση συζητήθηκε την 28η Φεβρουαρίου 2018 .
Επίσης πήρε μέρος στη σχετική σύσκεψη που ακολούθησε για το ίδιο θέμα στο Διοικητήριο Λακωνίας την 6η Μαρτίου 2018.
Και στις δύο αυτές συναντήσεις , έχοντας την εμπειρία και την γνώση , παλαιότερων προσεγγίσεων παρουσίασε θέσεις , σκέψεις αλλά και επεξεργασμένες προτάσεις .
Σε συνέχεια των παραπάνω θεωρώ ότι η ΜΗ πρόσκληση για συμμετοχή της, στη συνάντηση Της Παρασκευής 23 Μαρτίου που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ευρώτα
είναι ατυχής και προκλητική !!!
Οσες και όσοι μεθόδευσαν τον αποκλεισμό της παράταξης της “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ” και ευρύτερα της “ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ” από μία τέτοια διαδικασία , προσέφεραν κάκιστες υπηρεσίες στη Δημοκρατική , Διαφανή και Αποτελεσματική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής .
Τις πρωτοβουλίες που ξεπηδάνε, φουντώνουν και οργανώνονται από την κοινωνική βάση , τις φοβούνται μόνο οι ηγεσίες και τα παράκεντρα εξουσίας , που έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνική πραγματικότητα .
Η “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” υπερβαίνοντας τα εμπόδια των «πραιτωριανών του καθεστώτος» θα συνεχίσει να είναι παρούσα σε κάθε νομό και κάθε δήμο της Πελοποννήσου . Θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα θέματα που απασχολούν την οικονομική θέση , την ευημερία και την ποιότητα ζωής των πολιτών .

Ειδικότερα θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση να αναδεικνύει και να φωτίζει τα θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση και προστασία των υδάτων στη Λεκάνη του Ευρώτα .
Η ποιότητα και η επάρκεια των επιφανειακών αλλά και των υπόγειων υδάτων της λεκάνης προσδιορίζουν και το αύριο της τοπικής κοινωνίας .

* Περιφερειακός Σύμβουλος «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου»