«Ευχαριστούμε κ. Δήμαρχε για την πρόσκληση που …..δεν ήρθε»27-03-2018 18:59   

Γράφει ο Σταύρος Χρυσαδάκος *

Υποχρέωση και καθήκον  της  Αυτοδιοίκησης , Τοπικής και Περιφερειακής , αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δημιουργία  των προϋποθέσεων  , για την αντιμετώπιση και επίλυση  θεμάτων που απασχολούν  τις τοπικές κοινωνίες .
Υπάρχουν βεβαίως και θέματα  σύνθετα ,οι διαστάσεις των οποίων υπερβαίνουν τα όρια δράσης και τις δυνατότητες μίας τοπικής κοινότητας, ενός δήμου ή μίας περιφερειακής ενότητας .
Η εμπειρία χρόνων έχει καταδείξει ότι η  συσπείρωση  όλων των υπαρκτών  και διαθεσίμων δυνάμεων αποτελεί αναγκαία συνθήκη για κάθε παραπέρα πετυχημένη δράση.
Τέτοιο σύνθετο θέμα αποτελεί η ρύπανση – μόλυνση  του ποταμού Ευρώτα.
Η τελευταία δε νομοθετική  ρύθμιση  της κυβέρνησης , να εντάξει μέρος του ποταμού σε Φορέα Διαχείρισης της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου περιπλέκει ακόμα περισσότερο  το θέμα .
            Η Περιφερειακή Παράταξη , την οποία εκπροσωπώ, η  «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου» ανταποκρινόμενη στο αίτημα των κατοίκων  και φορέων της Σκάλας , όπως διατυπώθηκε στη συγκέντρωση  της  17ης Φεβρουαρίου     για άμεση  λήψη  μέτρων  προστασίας του ποταμού , έφερε αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο με σχετική  επερώτηση.
Η επερώτηση συζητήθηκε την 28η Φεβρουαρίου 2018 .
Επίσης  πήρε μέρος στη σχετική  σύσκεψη που ακολούθησε για το ίδιο θέμα  στο Διοικητήριο  Λακωνίας την 6η Μαρτίου 2018.
Και στις δύο αυτές συναντήσεις , έχοντας  την εμπειρία  και την γνώση  , παλαιότερων προσεγγίσεων   παρουσίασε  θέσεις , σκέψεις  αλλά και επεξεργασμένες προτάσεις .
            Σε συνέχεια  των παραπάνω  θεωρώ ότι η  ΜΗ πρόσκληση για συμμετοχή της,  στη συνάντηση   Της Παρασκευής 23 Μαρτίου   που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή  του Δήμου Ευρώτα
είναι   ατυχής και προκλητική !!!
Οσες και όσοι μεθόδευσαν τον αποκλεισμό  της  παράταξης της  “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ”    και ευρύτερα  της “ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ”   από μία τέτοια διαδικασία , προσέφεραν  κάκιστες  υπηρεσίες  στη Δημοκρατική  , Διαφανή  και Αποτελεσματική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής .
Τις πρωτοβουλίες που ξεπηδάνε, φουντώνουν  και οργανώνονται  από την κοινωνική  βάση , τις φοβούνται  μόνο οι ηγεσίες και τα παράκεντρα  εξουσίας ,  που έχουν  χάσει την επαφή τους  με την κοινωνική  πραγματικότητα .
Η  “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”  υπερβαίνοντας  τα εμπόδια των «πραιτωριανών του καθεστώτος»   θα συνεχίσει να είναι παρούσα σε κάθε νομό και κάθε δήμο της Πελοποννήσου . Θα  συνεχίσει να αναδεικνύει  τα  θέματα που  απασχολούν την οικονομική θέση  , την ευημερία  και  την  ποιότητα ζωής  των πολιτών  .

Ειδικότερα θα συνεχίσει με μεγαλύτερη  ένταση να αναδεικνύει και να φωτίζει τα θέματα που σχετίζονται  με την διαχείριση και προστασία των υδάτων  στη Λεκάνη του Ευρώτα .
Η ποιότητα και η επάρκεια   των  επιφανειακών  αλλά και των υπόγειων  υδάτων της λεκάνης  προσδιορίζουν  και το αύριο  της τοπικής κοινωνίας .

* Περιφερειακός  Σύμβουλος  «Αγωνιστική Πρωτοβουλία  Πελοποννήσου»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ