ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου η επίσκεψη στη Λακωνία είκοσι και πλέον αγοραστών οίνου από Ιαπωνία, Κορέα και Ρωσία που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας με τον Οργανισμό Enterprise Greece*.

Η αποστολή φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο KINSTERNA και ξεναγήθηκε στο Κάστρο της Μονεμβασία.

Σε δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο και στην επιχείρηση Βενετίας Αμπέρτου και Σία ΟΕ έγιναν οι παρουσιάσεις οίνων Λακωνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη δράση, κατόπιν αίτησής τους και έγκρισής τους από τον Οργανισμό.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση της ποικιλίας Μαλβάζια που χαρακτηρίζει ιστορικά την περιοχή. Οι ξένοι επισκέπτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη διοργάνωση και τη φιλοξενία.

Τα αποτελέσματα της δράσης αναμένεται να εκφραστούν με σύναψη συμφωνιών και αύξηση των εξαγωγών του λακωνικού οίνου στις χώρες αυτές.

*Ο Οργανισμός Enterprise Greece αποτελεί εξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Invest in Greece) - στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» (Ο.Π.Ε. Α.Ε.) - σε έναν νέο και καινοτόμο φορέα εξωστρέφειας. O Οργανισμός Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.