ΚΑΣΤΟΡΙ. Mέσα στη σκοτεινή όψη που έχουν πλείστες πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις που επιτρέπουν ελπίδα και δημιουργούν την προσδοκία για καλύτερες ημέρες.

Από τους Βόρειους Δήμους έρχεται δεύτερη καλή είδηση μετά την πρωτοπορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας Πελλάνας - Καστορείου. Μετά από επίμονη και συντονισμένη προσπάθεια οι Βόρειοι Δήμοι και το καστόρι θα αποκτήσουν σύγχρονες εγκαταστάσεις άθλησης και σπορ.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστορίου κ. Γιώργος Οικονομάκης, σε συνεργασία με τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, έχει πλέον την πολιτική δέσμευση και την προσωπική διαβεβαίωση του υπουργού Αθλητισμού κ Βασιλειάδη σύμφωνα με την οποία θα ανακατασκευαστούν τα γήπεδα μπάσκετ και βόλλευ και το σκάμα στον προαύλιο χώρο των σχολικών συγκροτημάτων του Καστορίου ενώ θα προστεθεί κι ένα σύγχρονο γήπεδο Ποδοσφαίρου 5Χ5.

Να σημειωθεί ότι στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καστορίου φοιτούν τα παιδιά απ’ όλους τους Βόρειους Δήμους τα οποία με την νέα Σχολική χρονιά θα έχουν πλέον την ευκαιρία να αθλούνται σε πιστοποιημένους και κατάλληλους χώρους.

Το notospress.gr βρέθηκε στο Καστόρι και κατέγραψε όσα είχε να πει ο, ευτυχής και δικαιωμένος για την επιμονή του, πρόεδρος κ. Γιώργος Οικονομάκης.

Το επίτευγμα οφείλεται στην εμπεριστατωμένη πρόταση – αίτημα από την πλευρά της Τοπικής Κοινότητας Καστορίου που το είχε συμπεριλάβει στο πλάνο αναγκαίων έργων για τη νεολαία, τον μαθητικό και λαϊκό αθλητισμό και στην τόνωση της τοπικής κοινωνίας.