Γράφει ο Γιώργος Μουστόγιαννης*

Το Hellenic English Council σε συνεργασία με το Cambridge English Assessment έχοντας προγραμματίσει μία σειρά από σεμινάρια Cambridge English προσκάλεσε καθηγητές από όλη την Ελλάδα που ετοιμάζουν μαθητές για τα Cambridge English: B2 First (FCE) for Schools και C2 Proficiency (CPE) με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους. Έτσι το καθήκον του διδακτικού προσωπικού του Moose Language Schools τους οδήγησε αυτή τη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Parthenon Airotel στην Ακρόπολη όπου έγινε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018.

Στόχος των σεμιναρίων είναι:

- η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με το συγκεκριμένο περιεχόμενο του κάθε μέρους αυτών των εξετάσεων
- η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών πάνω στις δεξιότητες που απαιτούνται από τους υποψήφιους αυτών των εξετάσεων
- η υποστήριξη καθηγητών αγγλικής γλώσσας ώστε να πετύχουν βελτίωση των επιδόσεων των υποψηφίων τους.

Εισηγητής των σεμιναρίων είναι ο κύριος Stephen Taylor, Teacher – Trainer και ειδικός του Πανεπιστημίου του Cambridge ο οποίος μίλησε για τα εξής:

α) Αλλαγές στις εξετάσεις Young Learners περιγράφοντας τις αλλαγές στις εξετάσεις Pre A1 Starters, A1 Movers και A2 Flyers, και παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς πληροφορίες σχετικά με τις νέες απαιτήσεις, τα κριτήρια αξιολόγησης και συμβουλές πάνω στη διδασκαλία αυτών των αλλαγών.

β) Αξιολόγηση παραγωγής γραπτού λόγου (writing) για το επίπεδο C2 κάνοντας μία επισκόπηση των κριτηρίων αξιολόγησης των εξετάσεων Cambridge English: C2 Proficiency (CPE), μαζί με μια ανάλυση δειγμάτων από γραπτές εξετάσεις και συμβουλές πάνω στην αξιολόγηση.

Η παρουσίαση ήταν άρτια και άκρως ενημερωτική και γενικά μια ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία για τους καθηγητές του Moose Language Schools.
Όπως έχουμε επισημάνει άλλωστε και θα συνεχίσουμε να το τονίζουμε, για μας η διδασκαλία των αγγλικών δεν είναι απλά μια δουλειά, είναι τρόπος ζωής.
Η δουλειά μας δεν τελειώνει με το τέλος του μαθήματος. Επιμορφωνόμαστε συνεχώς, μελετάμε και προσαρμόζουμε την διδασκαλία μας στις απαιτήσεις της εποχής μας φροντίζοντας πάντα να κρατάμε τον πήχη ψηλά - πρώτα σε μας και μετά στους μαθητές μας.

* Διευθυντής Σπουδών, Moose Language Schools