Γράφει ο Δημήτρης Ψυχογιός

ΣΠΑΡΤΗ. Η «Βασίλισσα» των Βορείων Δήμων Λακωνίας Α.Ε. Πελλάνας - Καστορείου ένα βήμα πριν την Γ’ Εθνική Κατηγορία.
Ένα όνειρο ετών που το είχαν εμπνευστεί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις τύχες της ΑΕ Πελλάνας – Καστορείου φαίνεται ότι θα πάρει σάρκα και οστά και από τη νέα περίοδο η ομάδα των Βορείων Δήμων θα παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ’ Εθνική κατηγορία!

Αυτό οφείλεται στην μεγάλη νίκη που πέτυχε επί του Ολυμπιακού Γυθείου με 3-1, νίκη που την έφερε μόνη πρώτη στη Βαθμολογία, τρείς αγωνιστικές πριν το τέλος με 5 βαθμούς διαφορά. Μαθηματικά πλέον θέλει 4 βαθμούς στα δύο παιχνίδια που τις απομένουν με Άμιλλα Αγίου Ιωάννη (εκτός) και Ατρόμητο Συκιάς (εντός) ενώ την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει ρεπό.

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Γυθείου επικρατήσει και στα τρία παιχνίδια που του απομένουν κι έχουμε ισοβαθμία στους 29 βαθμούς, με την ΑΕ Πελλάνας - Καστορείου τότε το πλεονέκτημα έχει η ομάδα των Βορείων Δήμων αφού υπερτερεί τους αντιπάλου της στους μεταξύ τους αγώνες Πρωταθλήματος (2-2 στο Γύθειο και 3-1 στο Καστόρι).

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι παρά την κρισιμότητα το παιχνίδι διεξήχθη μέσα σε αθλητικά πλαίσια και καλό κλίμα παρουσία 1000 και πλέον φιλάθλων από κάθε γωνιά της Λακωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Διοίκηση του Ολυμπιακού Γυθείου μετά τη λήξη του αγώνα ευχαρίστησε την Διοίκηση της ΑΕ Πελλάνας – Καστορείου για την άψογη φιλοξενία.

Ο πρόεδρος της ΑΕ Πελλάνας – Κασοτρείου και μεγαλομέτοχος της ομάδας δήλωσε με ενθουσιασμό: «Καταφέραμε να κερδίσουμε το πιο καθοριστικό παιχνίδι της χρονιάς όπως εξελίχθηκε βαθμολογικά και να είμαστε εμείς που βρισκόμαστε πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Μένουν δύο αγώνες ακόμη που πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την επίτευξη του στόχου μας. Η χαρά μου φυσικά μετριάζεται πάρα πολύ λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Ηλία Αναστάσακου του οποίου εύχομαι να επανέλθει γρήγορα από τον τραυματισμό του και να γυρίσει κοντά μας στους αγωνιστικούς χώρους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους παίκτες μας για την αγωνιστικότητα τους καθώς και στους φίλαθλους μας από όλη την Λακωνία και όχι μόνο για την συγκλονιστική παρουσία και στήριξη τους. Τα καλύτερα έρχονται!»