ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Τι άλλο μπορεί να εκφράσει κανείς από εγκάρδιες ευχαριστίες και θερμές ευχές. Πως είναι δυνατόν να μην συμπεριλάβει κανείς στην προσευχή του τους Λάκωνες Ομογενείς, όπου γης, που νιώθουν τον πόνο, τον φόβο, τη δοκιμασία, το έλλειμμα, την ανάγκη των συμπατριωτών τους και αμέσως δίνουν τη λύση.

Αυτός που είπε ότι «μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται» μάλλον δεν ήταν Λάκωνας. Γιατί οι Λάκωνες του Κανάδα, οι Λάκωνες του Μόντρεαλ όχι μόνον δεν λησμονούν αλλά προλαμβάνουν, γιατί όπως έλεγαν οι γιαγιάδες μας «τ’ αδέλφια σχίζουν τα βουνά σχίζουν και τα λαγκάδια».

Οι Λακωνικοί Σύλλογοι του Μόντρεαλ, διοργάνωσαν από κοινού την κοπή της βασιλόπιτας, η οποία έγινε πριν από ένα περίπου μήνα στις πολυτελείς αίθουσες δεξιώσεων Palace Reception Hall.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να αγοραστούν κλινοσκεπάσματα για τα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων. Περισσότεροι από 500 ομογενείς παρευρέθησαν, συγκεντρώνοντας το ποσό των 38.000 $

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Λακωνική αδελφότητα Καναδά, Μανιατών, Επιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Μολαϊτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουροβαρβιωτών, Χρυσαφιτών.

[Διαβάστε προσεχώς επίκαιρο άρθρο για τις δωρεές της Ομογένειας προς τη Λακωνία, τα ευεργετήματα, τα λεπτά σημεία, τα δάκρυα και τις ευχές…]