ΣΠΑΡΤΗ. Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, για κατασκευή νέου Ειδικού Σχολείου στη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για τον έλεγχο καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου, για το σκοπό αυτό, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου σχολείου για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Ένα σχολείο απολύτως απαραίτητο για τον τόπο μας , αφού οι σχολικές απαιτήσεις καλύπτονται προσωρινά, με πρόχειρες λύσεις.

Στη Σπάρτη βρέθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ , η Πρόεδρος κ. Ιωάννα Κοντούλη την οποία υποδέχθηκαν ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αραχωβίτης και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ Βαλιώτης.

Το νέο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, θα καλύπτει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο- Δημοτικό- Γυμνάσιο- Λύκειο), ο σχεδιασμός, η μελέτη και η υλοποίηση του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για την υλοποίηση του έργου, έχει προταθεί οικοπεδική έκταση, στον οικισμό Κοκκινόρραχη , ιδιοκτησία του Νοσοκομείου Σπάρτης, το οποίο προτίθεται να το παραχωρήσει , αφού θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό.

Η κ. Κοντούλη τόνισε : «Όταν υπάρχει καλή συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, με τους εκλεγμένους άρχοντες και τους οργανισμούς, έρχεται ένα καλό αποτέλεσμα» και συμπλήρωσε ότι «ένα αίτημα ετών, γίνεται πραγματικότητα».

Ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης στάθηκε στην άμεση ανταπόκριση των κρατικών μηχανισμών, γεγονός που υποδηλώνει τον υψηλό βαθμό προτεραιότητας του έργου αυτού και στην ωρίμανση κι άλλων έργων, που άμεσα θα ανακοινωθούν.

Η Δημοτική Αρχή, περιχαρής για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών της, υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου και 7ου Νηπιαγωγείου, του 1ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης και την αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου ,θέλοντας να βελτιώσει τις συνθήκες εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς και να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ο δήμαρχος Σπάρτης ευχαρίστησε τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη για τη συνεργασία και τη βοήθεια του στην άμεση προώθηση του ζητήματος, την κα Ιωάννα Κοντούλη για την άμεση ανταπόκρισή της στο συγκεκριμένο θέμα, τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Σωτήρη Μπότσιο για τη θετική του απάντηση για την αξιοποίηση του ακινήτου, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λακωνίας, τις Διευθύντριες και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Ειδικών Σχολείων και ιδιαίτερα τον Πατέρα Συμεών Παπαγεωργίου, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Μυστρά για τη συνεχόμενη επαγρύπνησή του και όλους όσους συμβάλλουν για την υλοποίηση του έργου.