ΛΑΚΩΝΙΑ. Απόλυτη και σαρωτική είναι η πρώην βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνία Πατριανάκου στην αποκλειστική συνέντευξή της στο notospress.gr.
Mε αφορμή το Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου «στήνει στον τοίχο» την Περιφέρεια καταλογίζοντάς της ρόλο στην «επικοινωνιακή αυτή φιέστα».

«Η χώρα χρειάζεται Εθνική Στρατηγική για την έξοδο από την κρίση. Είμαστε στον 3ο χρόνο διακυβέρνησης Συριζα - ΑΝΕΛ. Αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα αυτά τα τρία χρόνια είναι άνευ προηγουμένου» αναφέρει και περιγράφει: «Με την Κυβέρνηση αυτή χάσαμε 200 δις € Εθνικό Κεφάλαιο, έχει υποθηκευθεί ο δημόσιος πλούτος της χώρας για έναν αιώνα, οι Τράπεζες πέρασαν από τα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου στα χέρια των ξένων, αφανίζεται η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της αγοράς που είναι η μεσαία τάξη, φτωχοποιείται η κοινωνία από τη μέση και κάτω, αναλάβαμε υποχρεώση έναντι των δανειστών μέχρι το 2060 για πρωτογενές πλεόνασμα 2% και μέχρι το 2023 για 3.5%.»

Η Φεβρωνία Πατριανάκου υπογραμμίζει ότι το θέμα της Εθνικής Στρατηγικής είναι το πρώτιστο προκειμένου να παράγει η χώρα βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα για να προχωρήσει και σε βιώσιμη ανάπτυξη. «Είμαστε η 10η Περιφέρεια που έγινε - υποτίθεται - ένα συνέδριο για να συζητηθεί η ανάπτυξη με τους φορείς. Παράλληλοι μονόλογοι υπουργών. Διάβαζαν αριθμούς και απαριθμούσαν έργα χωρίς οργανική σύνθεση και χωρίς να φαίνεται το πως μέσω, έστω αυτών των έργων, θα οδηγηθεί σε ανάπτυξη η Πελοπόννησος».

Η λάκαινα πολιτικός επισημαίνει με νόημα ότι ήταν μια «επικοινωνιακή φιέστα» στην οποία «πρωτοστάτησε και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης…»
«Μίλησαν για έργα που έχουν ήδη γίνει και έχουν παραδοθεί. Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια αλλά αυτό εστάθη αδύνατο…»

Σε ότι αφορά στη Λακωνία αναφέρθηκε διεξοδικά αφήνοντας πλέον πολλές αφορμές για απάντηση από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα: «Η Λακωνία παντού απ΄ έξω: αεροδρόμιο Σπάρτης, οδικοί άξονες, φυσικό αέριο, σιδηρόδρομος, γέφυρες Ευρώτα… Για το λιμάνι Γυθείου καμία προοπτική. Κουβέντα για τον τουρισμό. Μουσείο Σπάρτης ακόμα στο μηδέν… Δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταφέρουν βάρη και υποχρεώσεις στην επόμενη κυβέρνηση για να κάνουν αυτό που ξέρουν. Να είναι απ΄ έξω (από την Κυβέρνηση) και να βαράνε…»

Δείτε την ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη στο notospress.gr