Yλικά
• 4 τεμάχια ψαρονέφρι Τσικάκης - Γιαννόπουλος
Για τη μαρινάδα
• 100ml μπίρα
• 60ml ελαιόλαδο Λακωνίας
• 50γρ. πιπερόριζα
• 50γρ. κρεμμύδι Βατίκων
• 1 λεμόνι σε φέτες
Για τη σάλτσα
• 50ml ελαιόλαδο Λακωνίας
• 200γρ. κρεμμύδι Βατίκων
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 90γρ. απαλή μουστάρδα
• 80ml μπίρα
• 150ml κρέμα γάλακτος
• 150ml ζωμό πουλερικών
• θυμάρι
• αλάτι, πιπέρι
• 1 φύλλο δάφνη
Για τα ψητά λαχανικά
• 2 πιπεριές πράσινες, σε φέτες
• 2 πιπεριές κόκκινες, σε φέτες
• 2 πιπεριές κίτρινες, σε φέτες
• 150γρ. μανιτάρια πλευρώτους
• 200γρ. μελιτζάνα, σε φέτες
• 200γρ. κολοκύθια, σε φέτες
• 100γρ. τοματίνια
• 80γρ. πέστο βασιλικού
• 60γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• 100ml ελαιόλαδο Λακωνίας
• 50ml κρέμα βαλσάμικου
• αλάτι, πιπέρι


Παρασκευή
Βάζετε τα ψαρονέφρια Τσικάκης – Γιαννόπουλος σ’ ένα μπολ και προσθέτετε την μπίρα, το ελαιόλαδο, την τριμμένη πιπερόριζα, το κρεμμύδι σε φέτες και το λεμόνι. Αφήνετε τα ψαρονέφρια στη μαρινάδα για μισή ώρα περίπου.

Στη συνέχεια τα βγάζετε απ’ τη μαρινάδα, τα στεγνώνετε και τα περνάτε στο grill απ’ όλες τις πλευρές, στην αρχή σε δυνατή φωτιά για να τα «θωρακίσετε», κι έπειτα χαμηλώνετε τη φωτιά για να ψηθούν.

Για τη σάλτσα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη και σοτάρετε για 4-5 λεπτά έως ότου μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτετε τη μουστάρδα και σβήνετε με την μπίρα. Αφήνετε να βράσει μέχρι να μειωθεί η μπίρα στο 1/3 και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό πουλερικών. Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά ακόμα, αφαιρείτε τη δάφνη και περνάτε τα υπόλοιπα υλικά απ’ τον πολυκόφτη. Αλατοπιπερώνετε.

Για τα λαχανικά: Βάζετε τα λαχανικά σας σε ένα μπολ, τα λαδώνετε και τα αλατοπιπερώνετε. Τα ψήνετε στο grill και τα απλώνετε σε ένα ταψί. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα, ραντίζετε με την κρέμα βαλσαμικού, προσθέτετε και το πέστο βασιλικού και ανακατεύετε απαλά.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο πρώτα τα λαχανικά με λίγο θυμάρι και κρέμα βαλσαμικού και στη συνέχεια το κρέας με τη σάλτσα.