ΛΑΚΩΝΙΑ. Η ΕΛΜΕ Λακωνίας αποφάσισε στάση εργασίας για την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018. «Είναι προφανές ότι τα ιδιαίτερα προβλήματα του χώρου της εκπ/σης δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό, και καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην επιλογή να αντιμετωπιστούν με τη βία οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούν το αυτονόητο: μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λακωνίας.

«Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας είναι αυτοί που περισσότερο από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, έχουν βιώσει στο πετσί τους τις πολύχρονες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της λιτότητας και τις επιπλέον βάρβαρες περικοπές των μνημονιακών χρόνων. Σε ιδιαίτερα ελαστικές συνθήκες εργασίας, κακοπληρωμένοι και με λειψά δικαιώματα, εγκαταλείποντας οικογένειες ή και την ίδια την προσδοκία δημιουργίας οικογένειας, διατρέχουν τις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας για να καλύψουν τις ανάγκες των δημοσίων σχολείων, με την ανασφάλεια και την αγωνία του αν, του πού και του μέχρι πότε θα έχουν δουλειά.

Το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα ανεχθεί κανέναν εμπαιγμό και καμία παλινωδία, πόσο μάλλον την αναίτια αστυνομική καταστολή και τη βία.
Ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς ΑΜΕΣΑ και για την επίλυση των σοβαρών εργασιακών προβλημάτων μόνιμων και αναπληρωτών πρέπει να κλιμακωθεί.

Το δίκαιο αίτημα για στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης με αύξηση των δαπανών και άμεσους μαζικούς διορισμούς, με τον αγώνα μας θα γίνει πράξη.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Τρίτης,
20-02-18, κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για τη Παρασκευή, 16/03/18 από τις 08:00 έως και τις 11:00 στα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Λακωνίας συμπληρωματικά στην στάση εργασίας της ΟΛΜΕ από 11:00 έως 14:00, για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων μονίμων και αναπληρωτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο να το δηλώσουν στα μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ για να εξασφαλιστεί μίσθωση λεωφορείου για την μετακίνηση στην Αθήνα εφόσον υπάρξουν ικανοποιητικές συμμετοχές».

Παναγιώτης Κουμουνδούρος 6978481417
Γιάννης Σταυρόπουλος 6974887378
Ζάβαλης Τριαντάφυλλος 6944913174