ΣΠΑΡΤΗ. Η καλή σχέση του παιδιού με το βιβλίο, είναι μια ασφαλής κατάκτηση για την φιλομάθεια και την ηρεμία του. Το Κέντρο MOOSE LANGUAGE SCHOOLS προσεγγίζει το θέμα αυτό με προσοχή και πρωτοτυπία και προσκαλεί γονείς και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων σε εκδήλωση - συνάντηση το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00 στο χώρο του MrDonut (1ος όροφος) στη Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.

Ο Διευθυντής Σπουδών στο MOOSE LANGUAGE SCHOOLS κ. Γιώργος Μουστόγιαννης αναφέρει: «Η ΜοοseDay μας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία και την μαθητική κοινότητα. Μετά από μια πολύ καλή συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων της Σπάρτης είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω γνωστό ότι το Σχολείο μας θα προχωρήσει στη Δωρεά βιβλίων στις Βιβλιοθήκες των Συλλόγων των Σχολείων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία μας που έρχεται να θέσει στο περιθώριο αναχρονιστικές, υλικές και ανταλλακτικές μορφές χορηγίας και προβολής και αποσκοπεί στην εδραίωση σχέσεων εμπιστοσύνης με την μαθητική κοινότητα αλλά και τους Συλλόγους Γονέων. Σε αυτή την προσπάθειά μας έχουμε, και πάλι όπως και στο παρελθόν, συμπαραστάτες γονείς κι εκπαιδευτικούς που αποτελούν την εγγύηση για ένα καλό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έχει τίτλο «Ένα βιβλίο μπορεί να μας ενώσει όλους!» θα γίνει η δωρεά σειράς των κλασικών αγγλικών λογοτεχνικών βιβλίων στους Διευθυντές ή στους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, και στους εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας, των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Σπάρτης, που θα παραστούν.

H κ. Νικολέτα Παπαδοπούλου, Λογοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Γονέων από το Κέντρο «Νόησις» θα αναπτύξει για το θέμα: «Αποχή από το βιβλίο: Τεμπελιά, αδιαφορία ή μήπως κρυμμένη μαθησιακή διαταραχή;» και θα προτείνει τρόπους προσέγγισης του παιδιού με σκοπό την ενθάρρυνση ανάγνωσης σχολικών και εξωσχολικών βιβλίων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για γονείς μαθητών κι εκπαιδευτικούς.