ΣΠΑΡΤΗ. Η Χορωδία Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Λακωνίας «Ο Θρασύβουλος Στανίτσας» και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης συνδιοργανώνουν τη 2η συνάντηση Χορωδιών με Δημοτικά και Παραδοσιακά τραγούδια.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Χορωδίας κ. Θεόδωρος Τσαγγαρούλης «στόχος και σκοπός μας είναι η διάσωση και διάδοση του αθάνατου Δημοτικού μας τραγουδιού. Τρεις Χορωδίες θα τραγουδήσουν τραγούδια του τόπου μας και της Εθνικής μας εορτής 25ης Μαρτίου 1821».

Σχόλια και ερμηνεία θα κάνει ο Βαγγέλης Μητράκος Δάσκαλος, αρθρογράφος, βαθύς γνώστης της Δημοτικής Μουσικής και της Λαϊκής μας Παράδοσης.

Επίσης θα χορέψει τμήμα του Λαογραφικού - Χορευτικού Συλλόγου Σπάρτης με επικεφαλής τον Χοροδιδάσκαλο κ. Θεόδωρο Μαδημένο, τέως καθηγητή Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκ/σης.

Συμμετέχουν οι Χορωδίες :

«Παράρτημα ΚΑΠΗ Ξηροκαμπίου» με μαέστρο την καθηγήτρια Μουσικής κ. Κατερίνα Πάτσιου

Φωνητικό Σύνολο «Μουσικό Εργαστήρι Γυθείου» με μαέστρο την καθηγήτρια Μουσικής και Θεολογίας κ. Χρυσάνθη Μάνδρου - Φιλιππάκου

Χορωδία Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Συνδέσμου «Ο Θρασύβουλος Στανίτσας», με μαέστρο τον κ. Θεόδωρο Τσαγκαρούλη τέως καθηγητή Μουσικής της Β/θμιας Εκ/σης.

Τις Χορωδίες συνοδεύουν οι Μουσικοί: Παπαηλίου Νίκος κλαρίνο, Σταθάκης Νίκος βιολί, Πάτσιου Κατερίνα κανονάκι, Ρουσάκος Παναγιώτης λαούτο, Δημητρακαράκος Νίκος κρουστά, και Ανδρεάκου Φωτεινή πιάνο. Συμμετέχει η Μαρινέλλα Κουτρουμπή, φοιτήτρια Νοσηλευτικής και μουσικός.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 ώρα 18:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.