ΣΠΑΡΤΗ. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, στην οποία φιλοξενείται το Sparti Techlab, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα πραγματοποιήσουν δύο εργαστήρια, 2ωρα, ένα για εκπαιδευτικούς και ένα για εφήβους, η βασική δομή των οποίων θα περιλαμβάνει μια μικρή «παράσταση» συνδυασμού αφήγησης και ζωντανής δημιουργίας comics.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει στόχο να τους εξοικειώσει με το αφηγηματικό μέσο των comics και να τους δώσει εργαλεία και μεθοδολογίες, προκειμένου να μπορέσουν να το αξιοποιήσουν δημιουργικά μέσα στις σχολικές αίθουσες. Μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά και βιωματικές ασκήσεις θα συζητήσουν και θα δοκιμάσουν στην πράξη την εκπαιδευτική διάσταση της 9ης Τέχνης.

Όσον αφορά τους εφήβους, μια αφηγήτρια και μια δημιουργός comics, η Βασιλεία Βαξεβάνη μαζί με τη Δήμητρα Αδαμοπούλου, θα παρουσιάσουν μια πρωτότυπη παράσταση που θα συνδυάζει μοναδικά το λόγο με την εικόνα. Ιστορίες από όλον τον κόσμο θα ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι ήρωες θα ζωντανεύουν από το χέρι της δημιουργού comics. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα ασχοληθούν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα εξερευνήσουν δυνατότητες και προοπτικές και τελικά θα φτιάξουν τη δική τους ιστορία comics, προτείνοντας τη δικιά τους λύση για μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις του πλανήτη.


Tα εργαστήρια αυτά θα πραγματοποιηθούν στον 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης, όπου φιλοξενείται το Sparti Techlab, τις εξής ημερομηνίες και ώρες:

- Για τους εκπαιδευτικούς, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα από 17:00 έως 19:00.
- Για τους εφήβους, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα από 17:00 έως 19:00.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ως άνω εργαστήρια, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της.

Λόγω των ειδικών απαιτήσεων των εργαστηρίων, στο κάθε εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν το ανώτερο τριάντα (30) άτομα.

Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2731026853 και 2731021180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις:

www.nikiforos.edu.gr
www.facebook.com/dkbspartis