ΣΠΑΡΤΗ. Ο αείμνηστος Πρόεδρος του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος Γεώργιος Σαϊνόπουλος, ο οραματιστής της δημιουργίας μεγάλου αθλητικού κέντρου στην περιοχή της Σπάρτης παραχώρησε για το σκοπό αυτό τη χρήση 50 στρεμμάτων περίπου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 1983 (!). Έκτοτε συνεχώς ευρισκόμενος σε επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πίεζε για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Μετά το θάνατό του η Πρόεδρος και συνεχίστρια του έργου του σύζυγός του κα Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου συνέχισε να ζητάει πληροφορίες για το τι πρόκειται να γίνει περαιτέρω, αφού ελάχιστες εργασίες είχαν πραγματοποιηθεί και καθυστερούσε τόσο πολύ η εκτέλεση του έργου.

Το 2016 -μετά δηλαδή από 33 χρόνια- αφού είχαν πλέον εξαντληθεί όλα τα περιθώρια αναμονής, η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος έκαναν αίτημα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να αποδεχθεί την ανάκληση της παραχώρησης χρήσης των 50 στρεμμάτων.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αρνήθηκε μπλοκάροντας έτσι μία τεράστια έκταση και αναγκάζοντας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να σκέπτονται τη δικαστική διεκδίκηση της παραχωρηθείσης γης.

Στη συνέχεια εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αξιοποίηση του προαναφερθέντος χώρου και τη δημιουργία σε αυτόν μεγάλου αθλητικού κέντρου.

Κατόπιν αυτού μετά από νέο αίτημα του Ιδρύματός στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την 22α Φεβρουαρίου 2018 εξεδόθη από αυτή επιτέλους απόφαση περί αποδοχής της ανάκλησης της παραχώρησης χρήσης γης. Μετά την έκδοση αυτής της απόφασης το Ίδρυμά έχει και πάλι την πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή των 50 στρεμμάτων στο μοναδικού φυσικού κάλλους Σαϊνοπούλειο Άλσος.

Από εδώ και στο εξής όπως ανακοίνωσε το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα είναι έτοιμο να προχωρήσει σε νέα παραχώρηση της προαναφερθείσης έκτασης προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εξεδήλωσε και το ενδιαφέρον για την κατασκευή μεγάλου αθλητικού κέντρου στο χώρο αυτό.
Αυτή τη φορά όμως το Ίδρυμά σεβόμενο τους στόχους του αειμνήστου Προέδρου του καθώς και την ελπίδα των πολιτών και ειδικά των νέων της περιοχής θα προβεί στην παραχώρηση υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ρήτρες και εγγυήσεις, έτσι ώστε το όραμα της δημιουργίας του αθλητικού κέντρου να μην μετατραπεί όπως την αμέσως προηγούμενη τριαντακονταπενταετία σε «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ....» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση.