ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Την πιθανότητα να μείνει χωρίς τηλεφωνική σύνδεση, αντιμετωπίζει τόσο η Μονεμβασία όσο και η ευρύτερη περιοχή της. Και αυτό εξαιτίας ενός εκτεθειμένου καλωδίου το οποίο έχει αποκαλυφθεί, ενώ βάσει των προδιαγραφών κατασκευής θα έπρεπε να είναι υπόγειο.

Συγκεκριμένα και όπως γράφει το monemvasianews.gr στο 59ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Μολάων – Μονεμβασίας, στο σημείο που ευρίσκεται κτηνοτροφική εγκατάσταση, έχει αποκαλυφθεί καλώδιο ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το καλώδιο οπτικής ίνας το οποίο τροφοδοτεί τη Μονεμβασία και την ευρύτερη περιοχή. Εάν οι πληροφορίες είναι ακριβής, τότε βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο καταστροφής του, με σημαντικές επιπτώσεις στη καθημερινή ζωή και κίνηση ιδιωτών και επαγγελματιών, τη στιγμή μάλιστα που από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται συνεχώς ζώα της παρακείμενης εγκατάστασης.

Το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ επιβάλλεται άμεσα να ενεργήσει αυτοψία και έλεγχο στο συγκεκριμένο σημείο, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές βλάβες στο δίκτυο της τηλεφωνίας.