Γράφει η Ποτούλα Πασχαλίδη

- Πριν από κάμποσα χρόνια αγόρι μου, δεν θυμάμαι πόσα αλλά θυμάμαι πως ήσουν πολύ μικρός, συνέβησαν σπουδαία πράγματα στην πόλη μας και για την πόλη μας. Και μάλιστα μέσα σε δυο-τρείς μέρες. Εκεί που μας είχαν εγκαταλείψει, μας είχαν αφήσει να σερνόμαστε σε μια μιζέρια που δεν του άξιζε αυτού του ευλογημένου τόπου, εμφανίστηκαν ένας σκασμός ΑΡΜΟΔΙΟΙ «επί τόπου». Δεν ξέρω αν ο τόπος μας είχε δει να κόβουν βόλτες στους Αρχαιολογικούς χώρους , στα πάρκα και στους λόφους μας τόσοι πολλοί. Υπουργοί και Υφυπουργοί Γραμματείς και Βουλευτές, Δήμαρχοι και Περιφερειακοί και κάθε λογής Αρμόδιοι. Απούλα είχε ο μπαξές.

- Και τι έκαναν όλοι αυτοί, γιαγιά; Γιατί ήρθαν τότε;

- Τι να σου πω αγόρι μου. Δύσκολοι καιροί μας είχαν βρει και οι εκλογές δεν ήξερες πότε θα σκάσουν μύτη. Κρατάγανε μια πισινή μη και τους βρουν τα γεγονότα απροετοίμαστους. Πάντως το ότι μαζεύτηκαν όλοι μαζί , μάλλον σε κακό προγραμματισμό το οφείλαμε.

- Και τι κάνανε τελικά όλοι αυτοί; Για πες γιαγιά!

- Μια ομάδα πήγε στο χώρο που πάνω από είκοσι χρόνια παλεύανε ενας σκασμός Αρμόδιοι, να φτιάξουν Αρχαιολογικό Μουσείο. Είχανε βάλει στη μέση το κουφάρι ενός παλιού Εργοστασίου και παίζανε κάθε είδους παιγνίδια και Μουσείο δεν βλέπαμε. Και τους θησαυρούς που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοι μας τους είχαμε στείλει να υπηρετήσουν την θητεία τους στο Κ.Ε.Ε.Μ. , να γίνουν Μάγειρες και Φουρναραίοι. Και μια και πήγανε εκεί οι Αρμόδιοι, τάξανε να προχωρήσει και η υπόθεση του Μουσείου.

Και στον λόφο του Ξενία βρέθηκε ομάδα Αρμοδίων. Στο ομορφότερο και πολύ ταλαιπωρημένο σημείο της πόλης μας. Και το κουφάρι, του πάλαι ποτέ μοναδικής ομορφιάς ξενοδοχείου, που με τα χρόνια σαπίζει αφού πρώτα λεηλατήθηκε κατάφορα , υποσχέθηκαν να το αναστήσουν και να το παραδώσουν χρήσιμο στην τοπική κοινωνία. Και δεν ήταν μαζί τους να αντιδράσει και εκείνος που σταμάτησε κάποτε τις όποιες ενέργειες αξιοποίησης, για να το κάνει όπως διατείνετο, «Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου»

Στην Πρωτεύουσα του διπλανού Νομού μέγα συνέδριο συνέβαινε τις ίδιες μέρες και ο πρώτος τη τάξει αιρετός της Περιφέρειας μας, μας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραχώρηση στην Περιφέρεια του χώρου στο Σαϊνοπούλειο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου. Το τσιμπίσαμε λοιπόν από τον Αρμόδιο και το Προπονητικό μας κέντρο.

Και μια και πήραν σβάρνα οι Αρμόδιοι και λύνανε όλα τα προβλήματα που ταλάνιζαν τον τόπο για δεκαετίες, σκέφτηκαν, γιατί να μην τάξουμε και ένα κτήριο για το Ειδικό Σχολείο; Και που βαλτώνει δεκαετίες τώρα το θέμα του έκτου Δημοτικού Σχολείου, τι έγινε; Από το να τάξεις μέχρι να το κάνεις είναι μια θάλασσα στη μέση που λένε και οι Εγγλέζοι (From to say to do there is a sea in the middle).

Και πάνω που είχαμε χορτάσει από λόγια και όπως λέει και ο σοφός λαός μας «Ο λόγος σου με χόρτασε και το φαί σου φάτο», στο συνέδριο στην Πρωτεύουσα του διπλανού νομού, ο Πρώτος τη τάξει Έλλην Αρμόδιος ασχολήθηκε με το θέμα του Αρχαίου Θεάτρου που ενώ υπήρχε η μελέτη, έργα δεν βλέπαμε. Βέβαια μάλλον ανυπόμονοι ήμασταν και θρασείς. Εδώ αναστήλωναν τα Ανάκτορα των Παλαιολόγων καμιά τριανταπενταριά χρόνια και φως δεν είχαμε δει και μας έπεφταν πολλά 3-4 χρόνια; Έλεος!

- Καλά βρε γιαγιά, με πόσα πράγματα μαζί ασχολήθηκαν αυτοί οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ; Εσύ δεν λες πως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει; Και , πες μου, τι έγινε μετά;

- Μετά αφού έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στην τοπική κοινωνία οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ που είχαν έρθει «επί τόπου» έφυγαν και άφησαν εμάς «επί τόπου».

- Και μετά; Τι έγινε μετά αφού έφυγαν; Έγιναν τα έργα που έταξαν οι Αρμόδιοι;

- Ρίξε μια ματιά γύρω σου και θα πάρεις την απάντηση αγόρι μου!.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr