ΑΘΗΝΑ. Η Βίκυ Κάβουρα είναι µια ανεξάρτητη γυναίκα, επειδή έτσι έχει µάθει από µικρή.
«Από το πατρικό µου έφυγα 22 χρόνων και θεωρούσα ότι είµαι και µεγάλη. Είµαι πολύ ανεξάρτητος άνθρωπος. Ζω µόνη µου από τότε µέχρι τώρα, µε ένα διάλειµµα δύο ετών. Είναι πολύ άρρωστο να µένει το παιδί µετά τα 20 µε τους γονείς του. Στον αδελφό µου, ο οποίος µετακόµισε φέτος, λέω «καλώς ήρθες στην ενήλικη ζωή». Εγώ το αποφάσισα µια Κυριακή κι έφυγα από το σπίτι ∆ευτέρα. Η µανούλα µου µού έλεγε «καληµέρα», εγώ δεν της απαντούσα γιατί δεν είχα όρεξη, εκείνη επέµενε και επειδή σκέφτηκα ότι απαγορεύεται να συµπεριφέροµαι έτσι στους γονείς µου, γιατί δεν µου φταίνε, είχε έρθει η ώρα να φύγω».

Μετακόµισε µε την οικογένειά της από τη Σπάρτη στην Αθήνα και, όπως αποδείχθηκε, το να γίνει ηθοποιός ήταν καρµικό.

«Στη Σπάρτη έµεινα µέχρι τα 13 µου. Εκεί διαµόρφωσα προσωπικότητα. Μετά ήρθαµε στην Αθήνα και µου άρεσε πάρα πολύ. Με έναν τρόπο το υποκινούσα, γιατί ήθελα από τότε να γίνω ηθοποιός και χορεύτρια. Μου είχε πει η µαµά µου ότι τα κοριτσάκια στη Σπάρτη δεν γίνονται ηθοποιοί και δεν ήθελα να µείνω εκεί. Οταν ανακοίνωσα στους γονείς µου τι θέλω, δεν πέταξαν από τη χαρά τους. Η µαµά µου προσπάθησε να κρύψει την ανησυχία της, χωρίς επιτυχία, ο µπαµπάς µου δεν προσπάθησε καθόλου να την κρύψει. Επέµεναν ότι έπρεπε να κάνω κάτι άλλο και αυτό να το έχω ως χόµπι. Εκεί ήρθε µια µεγάλη σύγκρουση µε τους γονείς µου, αλλά είµαι πολύ δυναµική και, δόξα τω Θεώ, ξέρω τι θέλω από πολύ µικρή» δήλωσε η Βίκυ Κάβουρα.

Για να βρεί απάντηση στο αν τα κοριτσάκια από τη Σπάρτη γίνονται ή όχι ηθοποιοί μπορεί να κοιταχτεί στο καθρέφτη, να τηλεφωνήσει στη Μαρία Αλειφέρη ή να ξεφυλλίσει τα λευκώματα των ηθοποιών ανα τους αιώνες…