Με την Κανονική Άδεια και Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β' χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου

Λειτούργησε συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, των Εφημερίων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και τη συμμετοχή του Επάρχου Τήνου, του Αντιδημάρχου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, του κ. Πρωτοδίκη, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τηνου, εκπροσώπου του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ και ευλαβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερθείς στην θεολογική αξία των ιερών εικόνων υπογραμμίζοντας ότι κάθε σπίτι, κάθε κατάστημα όχι μόνο στην Ιερά Νήσο αλλά και σε όλη την πατρίδα μας, οφείλει ευλαβώς και ευσεβάστως να έχει την εικόνα του Χριστού και της Παναγίας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προσέφερε στην Εικόνα της Μεγαλόχαρης ένα εγκόλπιο και προσκύνησε την Εικόνα της Παναγίας με περισσή ευλάβεια.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος καλωσόρισε τον Σεβ. κ. Χρυσόστομο Γ' εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' ευχόμενος, υγεία, μακροημέρευση και ανέφελη και ακύμαντη Αρχιερατεία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων ανά τας οδούς της πόλης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως και της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, με την συμμετοχή των Ιερέων, Ιεροψαλτών, του Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, των Αντιδημάρχων, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του κ. Πρωτοδίκη, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τηνου, εκπροσώπου του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκκλησιαστικών Επιτρόπων, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, Διευθυντών και Εκπαιδευτικών των Σχολείων όλων των βαθμίδων και με την πάνδημη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών κάθε ηλικίας.

Στην εξέδρα της πλατείας Παντανάσσης τελέσθηκε δοξολογική δέησις και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' αφού ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, μίλησε για την διατήρηση της Ορθοδόξου πίστεως στην πατρίδα μας.

Ακολούθως η λιτανεία διασχίζοντας τους δρόμους της πόλεως κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών πόλεως Τήνου.

Τους ύμνους απέδωσε ο χορός των ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφία: Γεώργιος Πολυκανδρίτης