ΜΑΝΗ. Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με την τεχνική υποστήριξη του Διεθνούς Συνδέσμου Αγ΄νων Υπεραπόστασης «Οι Αθάνατοι» και του Α.Π. Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής
Προκήρυξαν τον αγώνα Υπεραπόστασης 80χλμ. (ακριβής μέτρηση 80,5 χλμ.)

Ο αγώνας πραγματοποιείται πλησίον της 17ης Μαρτίου – ημέρας που ανακηρύχθηκε η Επανάσταση του με ημερομηνία διεξαγωγής 18/03/2018 στην Αρεόπολη Λακωνίας
(Ώρα διεξαγωγής: 09.00 π.μ. Λήξη Αγώνα: 21.00 μ.μ. Χρονικό όριο αγώνα: 12 ώρες)
Η απόσταση που θα διανύσουν οι δρομείς είναι 80χλμ.(ακριβής μέτρηση 80,5 χλμ.)

Ο αγώνας ουσιαστικά αποτελεί έναν πλήρη γύρο της Μέσα Μάνης, με εκκίνηση και τερματισμό την Αρεόπολη. Ο αγώνας διεξάγεται ολόκληρος επί ασφάλτου και είναι 80χλμ.(ακριβής μέτρηση διαδρομής 80,5χλμ.). Το χρονικό όριο του αγώνα είναι 12 ώρες, και θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κάνει Μαραθώνιο ή οποιοδήποτε αγώνα υπεραπόστασης τον τελευταίο χρόνο!


Η διαδρομή

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την ιστορική πρωτεύουσα της Μάνης την Αρεόπολη στις 09.00 π.μ., στις 18/03/2018 ημέρα Κυριακή, στην Κεντρική Πλατεία Αρεόπολης και μπροστά από το άγαλμα του του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Απαρα’ιτητη προυπόθεση όλοι οι δρομείς να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο. Θα κατευθυνθεί προς τα Σπήλαια Διρού παίρνοντας την Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα.

Στο 9,7 χλμ. Εξέρχονται της Επαρχιακής Οδού Αρεόπολης – Γερολιμένα και κατευθύνονται προς τον παράλληλο επάνω δρόμο με κατεύθυνση τον Φραγκούλια. Από αυτόν τον δρόμο, διασχίζουν τα χωριά - οικισμούς Δρύαλος, Παλαιόχωρα, Βαμβακά, Μπρίκι, και αφού περάσουν την Μίνα, κατευθύνονται προς τα κάτω προς την διασταύρωση της Παραλίας Μεζαπού (17,5χλμ.), και εισέρχονται πάλι στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση τον Γερολιμένα! Περνούν την Κοίτα (21,5χλμ.), και εξέρχονται της Επαρχιακής Οδού, προκειμένου να περάσουν μέσα από τον περίφημο Γερολιμένα (25ο χλμ.), τον οποίο και διασχίζουν Έπειτα εξέρχονται πάλι στην επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση προς το Πόρτο Κάγιο! Διασχίζουν συνεχόμενα τα χωριά Γιαλιά, Άλικα(28,6 χλμ.), Κυπάρισσος, Κάποι, την περίφημη Βάθεια(34,8 χλμ.), και αφού πλησιάσουν το Πόρτο Κάγιο, ουσιαστικά εξέρχονται της Αποσκιερής Μάνης και εισέρχονται στην Προσηλιακή! Πλέον ανεβαίνουν αντίθετα την Μάνη και περνούν από τα χωριά Λάγια (46,5ο χλμ.), Κοκκάλα (54ο χλμ.), Νύφι (58ο χλμ.), Αλύπα, Δρυάλι, Ζούφα, Φλομοχώρι (67ο χλμ.) – όπου μπαίνουν στην Επαρχιακή οδό Αρεόπολης - Κότρωνα, Λουκάδικα, Χιμάρα (72ο χλμ.), Πυρρίχος, όπου ουσιαστικά διασχίζουν κάθετα την Μάνη, προκειμένου να βγούν στην Αποσκιερή, την οποία αντικρίζουν πάλι, στο 78,7ο χλμ., όπου εξέρχονται στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση πλέον την Αρεόπολη, προκειμένου να τερματίσουν στο 80,5ο χλμ. της διαδρομής!

Το χρονικό όριο του αγώνα είναι 12 ώρες ακριβώς – μέχρι τις 21.00! Ενδεχομένως να υπάρξει μία μικρή παράταση στο χρονικό όριο του αγώνα, αν υπάρξουν αντίξοες καιρικές συνθήκες!