ΚΟΤΡΩΝΑΣ. Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2018, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Κότρωνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης π. Δημήτριου Κουβαράκης, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.

Έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στα γραφικά σοκάκια του παραλιακού χωριού ενώ τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Το τιμητικό άγημα της 120ης Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης Αεροπορίας στην Καλαμάτα εξέπληξε ευχάριστα το πλήθος των πιστών ψάλοντας τον «Εθνικό Ύμνο» και το «Μακεδονία Ξακουστή».

Στον εορτασμό συμμετείχε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Φλομοχωρίου. Με την παρουσία τους τίμησαν την Εορτή ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Τσιριγώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, κ. Αξιοτόπουλος, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου κ. Βουρλέτσης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και Μανιάτες με την παραδοσιακή ενδυμασία. Συμμετείχαν και τα παιδιά του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής εκδήλωσης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε στους επισήμους Μανιάτικο κέρασμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου - Βιβλιοθήκης του Ιερού Ναού.