ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, ο σύλλογος Σπαρτιάτες Δρομείς εκπροσωπήθηκε επάξια από τρία μέλη του στους αγώνες των 100χλμ και 50 χλμ που πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της Ψάθας.

Πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα υπεραπόστασης όπου διανύεις την απόσταση των 10 χλμ επί της παραλιακής οδού. Οι δρομείς φέτος δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την μονοτονία της διαδρομής αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπλητταν την περιοχή για τις πρώτες ώρες του αγώνα.

Η πολύ δυνατή βροχή σε συνδυασμό με τους ανέμους των 6 μποφόρ και έναν μικρό ανεμοστρόβιλο που δημιουργήθηκε, έκαναν τον αγώνα αρκετά δύσκολο. Λιμνάζοντα νερά επί του δρόμου, πέτρες που είχαν κατολισθήσει καθώς και σημεία του δρόμου που είχαν μετατραπεί σε χείμαρρους εκτονώνοντας τα όμβρια νερά από τα γειτονικά βουνά προς τη θάλασσα.

Παρότι οι συνθήκες του αγώνα θα υπαγόρευνα την αναβολή του, λόγω της σταδιακής του βελτίωσης του καιρού, συνεχίστηκε κανονικά με τα ακόλουθα αποτελέσματα για τους Σπαρτιάτες δρομείς.

Ο Τάσος Καραμπάτος έλαβε μέρος στο αγώνισμα των 100χλμ. όπου κατέλαβε την πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Έκανε τον εκπληκτικό χρόνο των 8h:09m:10s κατακτώντας άλλη μια πρόκριση για συμμετοχή του στο Διεθνή αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αφού έκανε γρηγορότερα από τις 10 ώρες, στερώντας του όμως την ευκαιρία να μπορεί να συμμετάσχει στον συγκεκριμένο αγώνα εξαιρούμενος της διαδικασίας κλήρωσης αφού το κριτήριο είναι οι 8 ώρες.

Στα 50 χλμ έλαβαν μέρος ο Βλαχάκος Παναγιώτης με χρόνο 4h:26:m:42s κατέλαβε την 9η θέση και ο Γιάννης Πλευρίτης με χρόνο 5h:10m:13s κατέλαβε την 23η θέση.

Συντελεστές στην όλη προσπάθεια ήταν δύο μέλη του συλλόγου ο Γιάννης Δημόπουλος και ο Ηλίας Καππάκος όπου ως μονάδα υποστήριξης συνέβαλλαν τα μέγιστα στους αθλητές συγκεντρώνοντας το θαυμασμό όλων των παρευρισκομένων για την οργάνωση και τη ταχύτητα που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους προς αθλητές τους.