ΣΠΑΡΤΗ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποιούν στην Τρίπολη, 26 - 27 Φεβρουαρίου 2018 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Το Συνέδριο αυτό είναι το 10ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου θα βρίσκονται στην Σπάρτη την Τρίτη 27/2 ο Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης και η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης , θα βρεθεί στις 11:00 στο χώρο του ΞΕΝΙΑ, το οποίο είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα για αναβάθμιση και αναδιαρρύθμιση του κτιρίου ώστε να λειτουργήσει ως χώρος πολιτιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο χώρο του ΧΥΜΟΦΙΞ, όπου θα βρίσκεται η Υπουργός Πολιτισμού κ. Κονιόρδου. Εκεί οι δυο Υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις σχετικά με το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης.

Όπως είναι γνωστό, οι μέχρι τώρα συντονισμένες προσπάθειες όλων των τοπικών φορέων με την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία ενισχύουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί ένα πάγιο και καθολικό αίτημα των Λακώνων Πολιτών.