ΣΠΑΡΤΗ. Άστραψε και βρόντηξε ο Χρ. Αλεξάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης την Τετάρτη 21/2 κατά τη συζήτηση για την χωροθέτηση του ΚΔΑΥ.

Οι χειρισμοί της υπόθεσης των Στερεών Αποβλήτων από την Δημοτική Αρχή Σπάρτης έχει οδηγήσει σε τέτοια αδιέξοδα που είναι λογικό να αναρωτηθεί ακόμα και ο πρόεδρος του Σώματος κ. Μοιράγιας μήπως είναι καλύτερα η διαχείριση τους να δοθεί στην ΤΕΡΝΑ…
Όμως είναι γνωστή η θέση της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης που υλοποιεί, ανεπιτυχώς μέχρι σήμερα, δικό της σχέδιο διαχείρισης, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι το περιφερειακό σχέδιο είναι το καλύτερο.

Η συζήτηση για το θέμα εξελισσόταν χωρίς όμως κανόνες και χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στους επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης να μιλήσουν.
Αυτή ήταν και η αιτία που ο Χρήστος Αλεξάκος, επικεφαλής του Κινήματος «Ελπίδα», σήκωσε «κόκκινη κάρτα» στον πρόεδρο.

Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το κ. Αλεξάκο στην έντονη αναφορά του και επί της διαδικασίας αλλά και επί της ουσίας, χωρίς φυσικά να ρίξει το επίπεδο. Δείτε το video

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο Μοιράγια του υπογραμμίζει ότι δεν διευθύνει καλά την συζήτηση. Στον Δήμαρχο εξηγεί ότι εμφανίζει συμπτώματα «τρικυμίας εν κρανίω» και ακατάσχετη φλυαρία. «Άλλη εισήγηση φέρατε και άλλη μας ζητάτε να ψηφίσουμε…» του είπε επισημαίνοντας ότι ο κ. Βαλιώτης θέτει εκβιαστικά διλήμματα.
«Χαϊδεύετε τα αυτιά των πολιτών και τους κρατάτε 6 ώρες όρθιους εδώ…» θα πει για τους κατοίκους των Χρυσάφων που είχαν κατακλύσει την αίθουσα αντιδρώντας στην χωροθέτηση του ΚΔΑΥ στην περιοχή τους. Ο κ. Αλεξάκος είπε επίσης στον Δήμαρχο Βαλιώτη ότι πρέπει να πάψει να λειτουργεί εγωιστικά.

Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος ανέφερε ότι η Δημοτική αρχή όπως, πολύ σωστά έπραξε και, διαβουλεύθηκε με τους κατοίκους του Καστορείου και των Καρυών πρέπει να διαβουλευθεί με τους κατοίκους όλων των περιοχών που έχουν προταθεί για την εγκατάσταση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Ο κ. Αλεξάκος ζήτησε αναβολή του θέματος έως ότου η Δημοτική Αρχή έχει τεκμηριωμένη άποψη, έψεξε τον υπεύθυνο της μελέτης διότι δεν συμπεριέλαβε ποιοτικά στοιχεία (κοινωνικές επιπτώσεις) στα οποία θα αποτυπωνόταν η γνώμη των κατοίκων από κάθε περιοχή και επανέλαβε ότι είναι άδικο επί ώρες οι πολίτες να στέκονται όρθιοι για να ακούσουν τελικά ότι θα εξαιρεθεί(!) η περιοχή τους…

Το θέμα της ηχηρής παρέμβασης Αλεξάκου φάνηκε να ολοκληρώνεται αλλά μια σκωπτική ερώτηση του προέδρου Μοιράγια επανέφερε τον επικεφαλής της «Ελπίδας» στο μικρόφωνο για να εγκαλέσει τόσο τον πρόεδρο όσο και τον δήμαρχο.