Mία απολαυστική, απλή κι εύκολη συνταγή βασισμένη αποκλειστικά σε προϊόντα της Λακωνίας. Κατάλληλη και για σαρακοστιανή πρόταση στο τραπέζι σας.
Βασικό συστατικό οι πέννες «Αδαμαντίνα» λακωνικής παραγωγής που ξετρελαίνουν τους εκλεκτικούς λάτρεις της pastas.

Υλικά

450 γρ πέννες ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ

1 σκελίδα σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι Βατίκων

1 - 3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες Γλυκόβρυσης

Πιπέρι

Αλάτι Μάνης

Ζάχαρη

4 κουτ. Extra παρθένο Ελαιόλαδο Λακωνίας

700 γρ. τριμμένες ντομάτες Στεφανιάς

Παρασκευή

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ακόμη 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η σάλτα. Βράζουμε τις πέννες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο τριμμένο τυρί (Λαβιογάλ) της αρεσκείας σας.

Καλή σας όρεξη!

[ Δείτε και άλλες συνταγές στην ειδική στήλη του notospress,gr]