Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Και έτσι ξαφνικά ξέσπασε ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς, που στοίχησε πολύ στην υγεία του Ελληνικού Λαού. Αλλά και στην τσέπη του, κατά μερικά δισεκατομμύρια, αφού μάλιστα συνέβη κατά την διάρκεια της μεγάλης του οικονομικής κρίσης. Το διεθνές αυτό σκάνδαλο προέκυψε μετά από πολυετή έρευνα των Ελληνικών δικαστικών αρχών και της Αμερικανικής δικαιοσύνης, μαζί και το FBI. Δυστυχώς στο πολιτικό σκέλος του, αναφέρονται τρανταχτά ονόματα της πολιτικής ζωής, από αυτά που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία αυτά χρόνια της κρίσης. Η Ελληνική δικαιοσύνη, διαβίβασε τον φάκελο, ως όφειλε βάση του ισχύοντος νόμου περί «ευθύνης υπουργών», αμελλητί στην Βουλή, για περαιτέρω «προκαταρτική» έρευνα. Η Αντιπολίτευση, της οποίας τα πρόσωπα είναι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, βγήκε στα κάγκελα. Κατηγορεί την Κυβέρνηση για «σκευωρία» και «πολιτική σπίλωση» των αντιπάλων της.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Χώρας κύριος Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφέρεται από την δικαιοσύνη στα μεταξύ άλλων προς διερεύνηση ονόματα, αντέδρασε αψυχολόγητα, σπασμωδικά και βίαια. Χωρίς μάλιστα, με τις εντυπώσεις που προκάλεσε, να πείθει και κανέναν. Έκανε μήνυση στον σημερινό Πρωθυπουργό της Χώρας για σύσταση «συμμορίας» και στην Εισαγγελέα Διαφθοράς για παράβαση καθήκοντος και άλλα. Στέκομαι στην λέξη «συμμορία» που ως πολιτική καταγγελία είχε να ακουστεί επίσημα από την εποχή του Εμφυλίου. Τότε που η παράταξη του κυρίου Σαμαρά κατηγορούσε του Έλληνες αγωνιστές και πατριώτες ως «συμμορίτες», προκειμένου να τους εκτελέσει ή να τους εξορίσει στα ξερονήσια του Αιγαίου. Δεν ανέχονται μια Αριστερή Κυβέρνηση να κυβερνάει την Ελλάδα, μετά τα όσα έχουν κάνει εναντίον της. Τουλάχιστον ο «κύριος» Σαμαράς είναι συνεπής με το ακροδεξιό παρελθόν του και την κατεύθυνση που οδηγεί σήμερα την Νέα Δημοκρατία, ως ο αφανής ηγέτης της.

Οι υπόλοιποι εννέα πολιτικοί που συγκαταλέγονται στη λίστα της NOVARTIS, υπερασπίστηκαν επίσης σθεναρά τον εαυτό τους, καταγγέλλοντας απαξιωτικά τους προστατευόμενους μάρτυρες ότι είναι αναξιόπιστοι «κουκουλοφόροι» και ότι θα τους βγάλουν τις «κουκούλες». Κάνοντας, τεχνηέντως, ότι δεν γνωρίζουν ότι πίσω από τους προστατευόμενους, για ευνόητους λόγους, μάρτυρες, υπάρχουν οι Έλληνες δικαστές που τόσο ισχυρίζονται αυτής της παράταξης ότι τιμούν και υπερασπίζονται. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει σκάνδαλο, είναι «πολιτική» σκευωρία της Κυβέρνησης. Εγώ θα σταθώ στην «κουκούλα» που δείχνει πόσο ένοχα βαραίνει η λέξη στην συνείδηση μερικών από αυτούς τους ίδιους και για λογαριασμό των προγόνους τους. Πρόκειται για την ίδια περίπου εποχή που έλληνες γερμανοτσολιάδες, φορώντας τη μαύρη κουκούλα του προδότη, κατέδιδαν στους κατακτητές, Έλληνες πατριώτες και αγωνιστές.

Αν υπάρχει ένα μεγάλο πλέον πολιτικό πρόβλημα για την Αντιπολίτευση δεν είναι τόσο αν μερικά από τα επιφανή στελέχη της είναι λίγο ή πολύ εμπλεκόμενα. Θα δείξει και θα ξεκαθαρίσει αργά ή γρήγορα. Είναι στα χέρια της Ελληνικής Βουλής και Δικαιοσύνης. Κάποιοι επιτέλους, εάν έσφαλαν, να πληρώσουν. Ούτως ή άλλως στην συνείδηση του κόσμου έχει περάσει ότι υπήρξε αυτό το σκάνδαλο. Και θα επηρεάσει αυτό το σκάνδαλο σε κάθε περίπτωση τον πολιτικό χάρτη της χώρας, δηλαδή τις επόμενες εκλογές. Μερικοί δεν θα μπορέσουν να κατέβουν ξανά στους δρόμους. Αυτό που βαραίνει όμως ανεπανόρθωτα αυτήν την παράταξη της ΝΔ είναι ότι, ενώ είναι η «μητέρα» όλων των σκανδάλων μετά την μεταπολίτευση, μόλις τώρα εμφανίζονται στελέχη της για πρώτη φορά στο προσκήνιο και στην δαγκάνα της Δικαιοσύνης. Και κυρίως, οι πολίτες που είχαν εν τω μεταξύ ξεχάσει και χρέωναν τελευταία τα πάντα όλα στην τωρινή Κυβέρνηση, θα ξαναθυμηθούν ποιοι τους κυβερνούσαν το επίμαχο αυτό διάστημα του σκανδάλου και τι πραγματικά τους «έκαναν».

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr