Γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος *

Τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα δυστυχήματα στην Εθνική Οδό Σπάρτης - Σκάλας πιστοποιούν με τον πλέον ευκρινή και δηλωτικό τρόπο ότι ο δρόμος αυτός παρά τις κατά καιρούς επεμβάσεις και παραλλαγές του, εξακολουθεί και παραμένει άκρως επικίνδυνος!

Σήμερα επιβάλλεται να σκεφθούμε νηφάλια ότι η επαναχάραξη αυτής της Εθνικής Οδού προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη. Για έναν ασφαλή και σύγχρονο οδικό άξονα προδιαγραφών με παράπλευρες μπάρες ασφαλείας, μία πρόταση με αυτά τα χαρακτηριστικά θα ήταν μια νέα Παραευρώτια χάραξη ως συνέχεια του υπάρχοντος δρόμου από το Λευκόχωμα μέχρι το ενδιάμεσο της θέσης Σκάλα - Βλαχιώτη.

Ένας νέος δρόμος δίπλα στον Ευρώτα χωρίς επικίνδυνες στροφές και υψομετρικές εναλλαγές, που θα καλύπτει τις ανάγκες μετακινήσεων της Κεντρικής Λακωνίας με τα μεγάλα αστικά κέντρα και ακόμη της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από το πλέον δυναμικό παραγωγικό τμήμα του Νομού προς την Αθήνα.

Καιρός λοιπόν αντί να κατακερματίζονται οι πόροι σε μικρές παρεμβάσεις και «εργάκια» αμφίβολης αποτελεσματικότητας ας αποφασίσουμε μια συνολική πρόταση ενός καθόλα απαραίτητου έργου που και θα αναβαθμίσει την περιοχή αλλά κυρίως θα περιορίσει τις «ανθρωποθυσίες» στην άσφαλτο !


* Πολιτικός Μηχανικός