ΒΟΡΕΙΟΙ ΔΗΜΟΙ. Απάντηση στο δημοσίευμα του notospress.gr με συντάκτη τον κ. Δημήτρη Καφεντζή, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγόριανης με τίτλο «Καθολικό το αίτημα της κοινωνίας των Βορείων Δήμων για περιβαλλοντική μελέτη στον Ταύγετο» δίνει ο Αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Πελλάνας Δήμου Σπάρτης κ. Βασίλης Σκρουμπέλος.

Αναφέρει ότι η περιβαλλοντική Μελέτη για τον Βόρειο Ταϋγετο δεν περιλαμβάνεται σε κανένα Πρόγραμμα κανενός Τοπικού Συμβουλίου της Δ. Ε. Πελλάνας.

Η απάντηση έχει ως εξής: «Πρέπει να γνωρίζει κατ' αρχήν ο κ. Καφεντζής, ως αυτοδιοικητικός παράγοντας ότι στα πρακτικά των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. αναγράφονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως αναπτύσσονται κατά την συζήτηση τους καθώς και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά.

Τόσο όμως το θέμα στο οποίο αναφέρεται ο κ. Καφεντζής όσο και τόσα άλλα, που ειπώθηκαν κατά την ώρα των ανακοινώσεων και από τους λοιπούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας τέθηκαν προς γνωστοποίηση και ενημέρωση όλων των παρευρισκομένων και θα πρέπει στη συνέχεια να ακολουθηθεί η πρέπουσα διαδικασία για την αντιμετώπισή τους.

Έτσι και στο συγκεκριμένο αίτημα που τέθηκε από τον εξουσιοδοτημένο κ. Καφεντζή από όλους τους Προέδρους της Δ. Ε. Πελλάνας (πώς και πότε άραγε δόθηκε η εξουσιοδότηση;) και όπως λέει είναι και καθολικό, καλό θα είναι να ακολουθηθεί και η απαιτούμενη διαδικασία που δεν είναι άλλη από το να προταθεί και να προταχθεί των προγραμμάτων των Τ. Σ. των Τ. Κ. της Δ. Ε. Πελλάνας και να περιγραφεί συνολικά έτσι ώστε στη συνέχεια να προγραμματισθεί και να χρηματοδοτηθεί η σχετική μελέτη. Όμως δυστυχώς..!! Το ως άνω θέμα σε κανένα από τα προγράμματα των Τοπικών Κοινοτήτων δεν αναφέρεται όχι μόνο ως πρώτο αλλά ούτε καν ως έσχατον...!!!»