«Είστε πολιτικά ξεβράκωτοι» είπε το ίδιο κομψά ο Αλ. Βουνάσης!
Αργειτάκος: «Δήμαρχε έχεις πολιτικό κόμπλεξ…»

ΣΠΑΡΤΗ. Σε κενές καρέκλες μιλούσαν όσοι δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Ημερήσια Διάταξη φαίνεται δεν είχε ενδιαφέροντα θέματα… Είναι και οι ελιές…
Έτσι με την παρουσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπήρξε απαρτία και έγινε η συνεδρίαση. Απαρτία μπορεί βέβαια να υπήρξε αλλά κλίμα συνεννόησης όχι μόνον δεν υπήρξε αλλά ακούστηκαν και βαριές κουβέντες.
Τι κι αν ο πολίτης περιμένει να δει καλύτερες ημέρες. Δεν υπάρχει πλέον ούτε η επάρκεια, ούτε η διάθεση να γυρίσουν οι κακές σελίδες στον Δήμο Σπάρτης.

Ο Δήμαρχος κ. Βαλιώτης, προκληθείς από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, επιχείρησε να απαντήσει στην βαριά κατηγορία ότι ψεύδεται δημόσια. Η συζήτηση αφορούσε την μελέτη ανάπλασης της Κ. Παλαιολόγου, επί δημαρχίας Αργιετάκου. Την στιγμή που ο θεατής προσπαθούσε να καταλάβει είτε τον κ. Βαλιώτη, είτε τον κατήγορο κ. Αργειτάκο, τότε ήταν που συνέβη το αξεπέραστο…

Ασφυκτιώντας φαίνεται από την αγανάκτηση ο δημοτικός σύμβουλος της Πλειοψηφίας (και παρ’ ολίγον συνεργάτης του κ. Αργιετάκου), πρώην αντιδήμαρχος και νυν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Παναγιώτης Ρήγας απευθύνθηκε στον κ. Αργειτάκο, προφανώς για να συνδράμει τον Δήμαρχό του (έτσι νόμιζε) και μεταξύ άλλων είπε: «Ο κ. Αργειτάκος πετάει φούσκες στον αέρα… Λέει αερολογίες… Πρέπει να σοβαρευτεί…» Δεν μένει μάλιστα σε αυτά αλλά συνεχίζει: «Κριθήκατε κ. Αργειτάκο. Δεν σας εμπιστεύεται ο κόσμος. Αποχωρήστε από την πολιτική. Πάλι απ’ έξω θα μείνετε… Δεν σας θέλει ο κόσμος…» Εδώ ο Δήμαρχος δεν παρενέβη… αλλά ο κ. Αργειτάκος του υπενθύμισε ότι σέβεται τον θεσμό του Δημάρχου περισσότερο από τον κύριο (Ρήγα).


Κι ενώ θεωρούσαμε ότι το κακό είχε γίνει, ήρθε ο κακός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Στράτης Κοκκορός για να υπογραμμίσει ότι ο Δήμαρχος δεν έπεισε ότι δεν ψεύδεται όταν μιλάει δημόσια και συνέστησε (!) στην πλειοψηφία να στείλουν τον κ. Ρήγα (που είχε προηγηθεί εκρηγνυόμενος) «σε κανα Τσίρκο…». Εδώ ο Δήμαρχος παρενέβη… για να στηρίξει τον σύμβουλό του.

Αυτά είδε και αποείδε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Βουνάσης και λαβών το λόγο τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι απαράδεκτη και θα είχε αποχωρήσει αν δεν παρέμενε για να καταγγείλει όλα όσα συμβαίνουν στους καυγάδες Βαλιώτη - Αργειτάκου.

Η απουσία δεκάδων συμβούλων διέσωσε (κι όμως) το κύρος του Σώματος γιατί μπορεί να υποθέσει κανείς ότι υπάρχουν και νουνεχείς και εγκρατείς δημοτικοί σύμβουλοι που απουσίαζαν. Ωστόσο η παρουσία τεσσάρων τουλάχιστον αιρετών, Βαλιώτη, Μοιράγια Αργειτάκου και Αποστολάκου τους υποχρεώνει - καθ΄ ότι και οι 4 εν δυνάμει υποψήφιοι Δήμαρχοι - να μην επιτρέψουν ούτε στους εαυτούς τους ούτε και στους συνεργάτες τους να υποβαθμίζουν τόσο, μα τόσο πολύ, τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης και τον πολιτικό λόγο σε αυτή την πόλη.

Όσοι δεν τους το επισημαίνουν και όσοι τους κτυπούν στην πλάτη είναι βέβαιον ότι θέλουν το κακό του Δήμου και την απαξίωση των θεσμών…
Ας διακρίνουν επιτέλους και ας δείξουν την διαδρομή προς την πολιτική αξιοπρέπεια. Αν δεν μπορούν ας αραιώσουν τις εμφανίσεις των πολιτικών αρλεκίνων*, τουλάχιστον όταν περάσουν οι Αποκριές.

* Ο Αρλεκίνος είναι ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της ιταλικής Κομέντια ντελ άρτε. Έχει προγόνους του τους δούλους του Αριστοφάνη του Πλαύτου, του Τερέντιου, τους βυζαντινούς μίμους, αλλά και τους ακροβάτες και τους θαυματοποιούς του Μεσαίωνα. Ο Αρλεκίνος φορούσε ένα πολύχρωμο, μπαλωμένο ρούχο. Οι πρώτες μάσκες Αρλεκίνου ήταν από ξύλο, ενώ μετά φτιάχνονταν από δέρμα…