ΒΟΡΕΙΟΙ ΔΗΜΟΙ. Το notospress.gr είχε προειδοποιήσει με αναλυτικό ρεπορτάζ στα χωριά των Βορείων Δήμων. Πριν λίγες ημέρες μέσα από την κάμερα του notospress.gr και της Τηλεόρασης Μεσόγειος, οι κάτοικοι Καστορείου, Αγόριαννης, Περιβολίων κ.λ.π. είχαν περιγράψει την καθημερινή απειλή από κακοποιούς που λυμαίνονται το βιός τους και απειλούν ακόμα και τη ζωή των κατοίκων.
Δείτε το ρεπορτάζ εδώ.

Οι πολίτες ζητούσαν ενίσχυση της Αστυνομικής παρουσίας γιατί η ζωή τους πλέον είναι ανυπόφορη από τις κλοπές και τις απειλές.

Χθες η Αγόριανη, χωριό με λίγους κατοίκους, ξημερώθηκε μέσα στον τρόμο και την απόγνωση. Άγνωστοι δράστες τη νύκτα παραβίασαν δύο σπίτια στην άκρη του χωριού. Το ένα του οποίου οι ιδιοκτήτες ζουν στην Αθήνα παραβιάζεται για 5η φορά. Πλέον δεν βρήκαν τίποτα για να πάρουν. Το άλλο όμως, ένα φτωχικό σπίτι όπου κατοικεί μια ηλικιωμένη μητέρα με τα δύο παιδία της ηλικίας και τα δύο περίπου 50 ετών, έγινε στόχος κακοποιών που γνώριζαν ότι όλες οι οικονομίες χρόνων της οικογένειας απο μια σύνταξη βρίσκονταν κρυμμένες στο σπίτι. Έτσι αφού απείλησαν και κτύπησαν τα μέλη της οικογένειας βρήκαν τελικά ποσό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, 25.000€, οικονομίες μιας ζωής που για διάφορους λόγους η οικογένεια κρατούσε στο σπίτι και όχι σε τράπεζα κι έχει απόλυτη ανάγκη. Οι δράστες φεύγοντας έκαψαν το αυτοκίνητο με το οποίο έδρασαν και διέφυγαν με άλλο όχημα.

Η Αστυνομία θα πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο ελέγχου τόσο της αρτηρίας Λεύκτρο Σπάρτη όσο και των κόμβων του επαρχιακού δικτύου.