ΣΠΑΡΤΗ. Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων τρίτεκνων οικογενειών του Νομού Λακωνίας, συναντήθηκε στις 14:30΄, στο παλαιό Δημαρχείο της Σπάρτης, με αντιπροσωπία του Γραφείου σχεδιασμού του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Αντώνης Κωνστάνταρος, «Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, που έπληξε βάναυσα τις ζωές όλων μας, κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί, ότι σε μεγαλύτερο βαθμό έπληξε τη ζωή των πολυμελών οικογενειών.
Η χώρα μας, δοκιμάζεται βαθύτατα από δημογραφική συρρίκνωση και γήρανση του πληθυσμού της, χαρακτηριστικά που έχουν οξυνθεί. Η ραγδαία μείωση των γεννήσεων και η μετανάστευση των νέων μας, κυρίως των πτυχιούχων που αδυνατούν να βρουν εργασία, συνθέτουν για τη χώρα μας ένα σκηνικό «δημογραφικής πτώχευσης».

Κι ενώ μετά από αυτά, θα περίμενε κανένας θετικά μέτρα και προτάσεις στήριξης των οικογενειών, ώστε να ενθαρρυνθούν να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, η κοινωνική ομάδα των τρίτεκνων οικογενειών που εκπροσωπούμε και η οποία πριμοδοτεί θετικά το δημογραφικό ισοζύγιο, δέχεται τελευταία, με πολλαπλά αρνητικά κυβερνητικά μέτρα, επίθεση στο ήδη κουτσουρεμένο βιοτικό της επίπεδο».

Στη συνέχεια το Δ. Σ. κατέθεσε υπόμνημα με τα βασικά αιτήματα του Συλλόγου, ευελπιστώντας στην ικανοποίησή τους.