ΣΚΑΛΑ. Την ανάγκη να επανέλθει στο θέμα της επανασύστασης της Αστυνομίας στις Κροκεές και στο Γεράκι αισθάνεται ο Ηλίας Παναγιωτακάκος, ιδιαίτερα μετά την ομιλία του Γ. Γ. κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στην πίτα των Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας.

Θυμίζει μάλιστα σημείο της ομιλίας του γ.γ. για την ανασυγκρότηση των Αστυνομικών Τμημάτων:
« … Καταφέραμε να διατηρήσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα της Αρεόπολης, της Σκάλας που αναδιοργανώθηκε σε Α.Τ. ΕΥΡΩΤΑ, και της Νεάπολης, που αναδιοργανώθηκε σε Α.Τ. ΒΟΙΩΝ, καθώς και τον Αστυνομικό Σταθμό της Μονεμβασιάς...»

Ο Ηλίας Παναγιωτακάκος υπογραμμίζει ότι «σε κανέναν άλλο Δήμο δεν έκλεισε Αστυνομικό Τμήμα ή Σταθμός πλην του Δήμου Ευρώτα (τρία).
Θυμίζει δε ότι όπως έχει αναφέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώπιον της τοπικής ηγεσίας της Αστυνομίας «τα ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ και ιδιαίτερα η γεωμορφία του Δήμου Ευρώτα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ένα πολυδύναμο τμήμα.
Λίγους μήνες μετά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Σώματος η ανασφάλεια έχει μεγαλώσει στους πολίτες από τα πολλαπλά κρούσματα κλοπών και εγκληματικότητας».

Καταλήγει σε στο συμπέρασμα ότι «κρίνεται αναγκαία, άμεσα η επαναλειτουργία της Αστυνομίας σε Κροκεές και Γεράκι, σύμφωνα και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα και καλείται ο κύριος Γενικός αφού μελετήσει τα στοιχεία να καταφέρει και αυτό, γιατί όντως είναι πραγματική αναγκαιότητα και θέληση όλων των πολιτών που βιώνουν την καθημερινότητα».