Γράφει ο Χρήστος Μπαλαμπάνος

ΓΕΡΑΚΙ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους του Γερακίου, διοργάνωσαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 5:00μ.μ. το Γερακίτικο καρναβάλι.

Πλήθος κόσμου από το Γεράκι και από τη γύρω περιοχή παρακολούθησαν το καρναβάλι, γέλασαν και ευχαριστήθηκαν με τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

Φέτος ήταν καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά γιατί συμμετείχαν πολλοί καρναβαλιστές όπου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα και διασκέδασαν μικροί και μεγάλοι.

Στο τέλος του καρναβαλιού δόθηκαν από την επιτροπή ισόποσα χρηματικά βραβεία στα 4 καλύτερα γκρουπ. Τα γκρούπ που κέρδισαν ήταν: «Τα παλιά επαγγέλματα», «Τα άρματα της κρίσης», «Τα καρτούν» και το γκρουπ του Νηπιαγωγείου Γερακίου.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας που για πρώτη φορά συμμετείχε στο καρναβάλι μας, όπως εξαιρετικοί ήταν και οι δύο παρουσιαστές του καρναβαλιού Δημήτρης Διαμαντάκος και Παναγιώτης Αγγελέτος.

Μετά το πέρας του καρναβαλιού ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο χώρο του πάρκινγκ όπου είχε φωτιά και προσφέρθηκαν δωρεάν κρασί και διάφορες πίτες που είχαν φτιάξει γυναίκες του Γερακίου. Οι Συλλόγοι είχαν αγοράσει σουβλάκια τα οποία τα πουλούσαν και όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο ταμείο του Δημοτικού σχολείου.
Με την παρουσία του και με έναν χαιρετισμό τίμησε το Γερακίτικο καρναβάλι ο νέος Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος.

Τελειώνοντας, πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν και όσους συμμετείχαν στο φετινό Γερακίτικο καρναβάλι.

Και του χρόνου να είμαστε καλά. Καλή Σαρακοστή.