ΑΘΗΝΑ. «Σήμερα θα χειροκροτήσουν πολλοί, θα σε ασπαστούν και θα σου ευχηθούν (…) αλλά θα έρθουν και ώρες δύσκολες, αδιέξοδα από εκεί που δεν τα περιμένεις» είπε προς τον νέο μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η χειροτονία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον νέο μητροπολίτη, να παραμείνει πιστός στην αποστολή του και «να μην γελαστεί από τα πρόσκαιρα πράγματα του κόσμου τούτου γιατί έρχονται και παρέρχονται» τονίζοντας του πως «ορμητήριο, θεμέλιο και αποκούμπι» του θα πρέπει να παραμένει η Αγία Τράπεζα.

Κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε την προσωπικότητα του νέου μητροπολίτη τονίζοντας την σοβαρότητα που επέδειξε κατά την διακονία του τόσο στον άμβωνα του Καθεδρικού Ναού όσο και στο ιδιαίτερο αρχιεπισκοπικό γραφείο στο οποίο ήταν διευθυντής.

Νωρίτερα στον χειροτονητήριο λόγο του ο μητροπολίτης Μάνης δεσμεύτηκε να «καταβάλω πᾶσαν προσπάθειαν ἵνα ἀνταποκριθῶ εἰς τὰς προσδοκίας τῆς Ἁγίας ἡμῶν Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας καὶ ὅτι συνάμα θὰ διατηρήσω τὴν ἐντολὴν ἄσπιλον, ἀνεπίληπτον μέχρι τῆς ἐπιφανείας τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ»

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών όπου τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε ως ιεροκήρυκας παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και πολλών επισήμων.

Στους επισήμους διακρίναμε από τη Λακωνία τον βουλευτή Στ Αραχωβίτη, τον γ.γ. Εσωτερικών Τζ. Φιλιππάκο, την Αντιπεριφερειάρχη Ντ. Τζανετέα, την τ. βουλευτή Φ. Πατριανάκου και τον Μ. Δασκαλάκη.

Δείτε την ομιλία του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου εδώ