«Με τσίμπησε σκορπιός και ευτυχώς που είχα ένεση στο σπίτι γιατί το Κέντρο Υγείας Καστορείου έκλεινε λόγω ωραρίου…»

ΚΑΣΤΟΡΙ. Ένα αγαθό πολυδιαφημισμένο γύρω από το οποίο αναπτύχθηκαν ακόμα και σχέσεις πολιτικής συναλλαγής. Το Κέντρο Υγείας Καστορείου έχει περάσει από 40 κύματα και δυστυχώς είναι μια δομή που μόλις που αντέχει ακόμα και στην πιο καλοπροαίρετη κριτική.

Ο τέως Δήμος Πελλάνας, λόγω γεωγραφικής θέσης και κοινωνικής σύνθεσης, (ηλικιωμένοι και αγρότες) είχε, έχει και θα έχει ανάγκη από την δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η δημιουργία Κέντρου Υγείας ήταν παλαιό αίτημα της κοινωνίας που ακόμα και σήμερα, 2018 δεν έχει αποδοθεί.
Όπως λένε οι κάτοικοι υπολειτουργεί και δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Μιλώντας στην κάμερα του notospress.gr ζητούν περισσότερους γιατρούς και εφημερίες. Μέχρι τα στοιχειώδη και υπεσχημένα να αποδοθούν στους πολίτες αυτοί θα μετακινούνται με ΙΧ και Ταξί για το Νοσοκομείο Σπάρτης…

Το Κέντρο Υγείας Καστορείου είναι ένα χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα του αποτελέσματος του Κρατικού σχεδιασμού, διαχρονικά.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καστορείου Γιώργος Οικονομάκης θυμίζει ότι η παραχώρηση του κτιρίου έγινε για Κέντρο Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας. Εφόσον δεν συντρέχουν οι λόγοι το κτίριο θα πρέπει να αποδοθεί και πάλι στην Κοινότητα…
Για τις ανάγκες των κατοίκων μιλούν και οι πρόεδροι Περιβολίων Γ. Κουρεμπής και Αγόριανης Δ. Καφεντζής.