ΣΚΑΛΑ. Ο κ. Φιλιππάκος παραβρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2018, στην Πλατεία Πηγών στη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, στην εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Α/Δ Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Πελοποννήσου, Παναγιώτης Λυμπέρης, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Λακωνίας, Παναγιώτης Λιάσκος, ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Υποστράτηγος ε.α., Γεώργιος Μαρουδάς, πλήθος αστυνομικών και πολιτών. Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Αθανάσιος Ντέρος και η Γραμματέας της Ένωσης, Αδαμαντία Βαγιακάκου.Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Ευστράτιος Χρυσικάκος.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι:
α) Αρχ/κας Νικόλαος ΖΩΓΡΑΦΟΣ ως ο πρώτος Έλληνας αστυνομικός συμβατός δότης μυελού των οστών, ο οποίος με την πράξη του χάρισε ζωή σε ένα συνάνθρωπό μας,
β) Α/Β ε.α. Γρηγόριος ΜΠΑΚΑΡΑΣ για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του ως Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας.


Ο κ. Φιλιππάκος στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση στην αποψινή εκδήλωση που πραγματοποιεί η Ένωση σας για την κοπή της Βασιλόπιτας.

Σήμερα το πρωί βρέθηκα στο Γύθειο, το οποίο τυγχάνει ιδιαίτερη πατρίδα μου, για τον εορτασμό της πολιούχου της πόλης, Υπαπαντής του Κυρίου και καθυστέρησα την αναχώρησή μου γιατί πραγματικά ήθελα πολύ να σας δω από κοντά και να σας σφίξω το χέρι προσωπικά.

Είναι μεγάλη η χαρά μου, να βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, πατριώτες και συνεργάτες, που αγαπώ και εκτιμώ ιδιαίτερα. Όπως γνωρίζετε προέρχομαι από σας, από το χώρο της Αστυνομίας, την οποία υπηρέτησα για πάρα πολλά χρόνια και ξέρω από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του λειτουργήματος αυτού.
Η Λακωνία είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτά τα μέρη. Με συνδέουν τόσα πράγματα μαζί της, τόσες αναμνήσεις και κυρίως πολύ αγάπη. Πιστεύω στις δυνατότητες των Λακώνων και θέλω να ξέρετε ότι έχετε τη στήριξή μου, προκειμένου να προοδεύει διαρκώς αυτός ο τόπος, γιατί το αξίζει.
Όσον αφορά στη Λακωνία, θεωρώ ότι τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν πολλά. Είχαμε στο παρελθόν ακούσει πολλές υποσχέσεις, ότι θα δίνονταν λύσεις σε πολλά προβλήματα που υπήρχαν στον τόπο μας, αλλά σχεδόν τίποτα δεν υλοποιήθηκε.

Οι Αστυνομικοί της Λακωνίας δίνουν καθημερινό αγώνα, για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια στους πολίτες, αποδεικνύοντας έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο και την προσφορά της Αστυνομίας, τόσο στην τοπική κοινωνία και στην πατρίδα μας γενικότερα.

Το Υπουργείο προχώρησε στην αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας, με γνώμονα την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας, η οποία φυσικά μπορεί να συμβάλλει στην άνοδο της ανάπτυξης, σε περιοχές όπως η Λακωνία, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό, την αγροκτηνοτροφία και την αλιεία.
Καταφέραμε να διατηρήσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα της Αρεόπολης, της Σκάλας που αναδιοργανώθηκε σε Α.Τ. ΕΥΡΩΤΑ, και της Νεάπολης, που αναδιοργανώθηκε σε Α.Τ. ΒΟΙΩΝ, καθώς και τον Αστυνομικό Σταθμό της Μονεμβασιάς.

Ταυτόχρονα, πετύχαμε τη μεταστέγαση σε σύγχρονο κτήριο, του νέου Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, κατάλληλο για Αστυνομική Υπηρεσία, διαθέτοντας τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ικανό να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες.

Θέλω να γνωρίζετε ότι καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθειες, για την επίλυση όλων των τρεχόντων θεμάτων που αφορούν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας. Επιμένω στην επίλυση του λειτουργικού προβλήματος στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας.

Προ ολίγων ημερών, ανέλαβαν καθήκοντα, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, ο Ταξίαρχος ο κύριος Βαγγέλης Φωτόπουλος και ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής ο κύριος Ηλίας Αξιοτόπουλος. Τους εύχομαι καλή αρχή στα νέα τους καθήκοντα, και είμαι σίγουρος πως η συνεργασία μας θα είναι άριστη και εποικοδομητική, προς το συμφέρον της Λακωνίας και της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα.

Οι δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές, ωστόσο σας προτρέπω να είστε ενωμένοι μεταξύ σας, να λειτουργείτε με πνεύμα ομαδικότητας και πρωτίστως με αλληλεγγύη. Θέλω να είστε αγαπημένοι και να καλλιεργείτε σωστές σχέσεις αλληλοσεβασμού με τους πολίτες. Έτσι μόνο θα επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ας είναι το 2018 ένα δημιουργικό έτος που θα φέρει την ευημερία σε όλους τους Έλληνες και τους Λάκωνες ειδικότερα, και να μας δώσει τις απαραίτητες δυνάμεις να ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες, πάντα προς όφελος των πολιτών και γενικότερα της πατρίδας μας.

Από καρδιάς, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους».