ΣΠΑΡΤΗ. Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στον Πάρνωνα.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από τα Τσίντζινα στην Ανάληψη (Σταματήρα, 1360μ) μέσω Γόγγενας και στη συνέχεια, κατάβαση απευθείας στο Βασσαρά.

Οι ώρες πορείας είναι περίπου 6. Ο βαθμός δυσκολίας είναι Β+ (Μέτρια - Δύσκολη)
Η πορεία είναι μέτριας δυσκολίας – ιδίως για το τμήμα της κατάβασης από Ανάληψη στο Βασσαρά, το οποίο έχει έντονη κλίση και, ειδικά εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για βροχοπτώσεις την προηγούμενη ημέρα, σχετική ολισθηρότητα.
Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να συμμετέχουν εντελώς αρχάριοι ή όσοι δεν έχουν κατάλληλα παπούτσια (απλά «αθλητικά» στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνιστώνται !).

Κατά τα λοιπά, απαραίτητα για τη συμμετοχή η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (πεζοπορικά άρβυλα ή άλλα κατάλληλα παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο, ζεστός ρουχισμός, σκούφος-γάντια κλπ )–και επαρκής ποσότητα νερού.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 το πρωί της Κυριακής από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης και μετακίνηση με ΙΧ στα Τσίντζινα, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της εξόρμησης κ. Γιάννη Σταυρόπουλο (6974 887378) και Αργύρη Ρουσέτο (6973 735795 ), μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, 10/2.