ΣΠΑΡΤΗ. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα υλοποιήσει το διαδραστικό θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι με τίτλο: «Το μυστήριο του Αρλεκίνου».

Το εργαστήρι αυτό εντάσσεται στο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών έτους 2018 με τίτλο: «Κάθε μήνα έχουμε … θέμα».

Η έναρξη του εργαστηρίου θα γίνει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 5 μ.μ. στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης.

Το εργαστήρι αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 – 12 ετών και θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις διάρκειας 60΄ λεπτών η καθεμιά με την ίδια σύνθεση παιδιών στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, 5 – 6 μ.μ.
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, 11 π.μ. – 12 μ.

Το εργαστήρι είναι βιωματικό και τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από το αυτοσχέδιο θέατρο και να μάθουν για την βενετσιάνικη μάσκα. Το κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την θεατρική τέχνη, να δημιουργήσει, να επικοινωνήσει, να ψυχαγωγηθεί και να συνεργαστεί.

Την ομάδα εμψυχώνει η Κατερίνα Διακουμάκου, θεατροπαιδαγωγός – συγγραφέας.
Όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ως άνω εργαστήριο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της.

Λόγω των ειδικών απαιτήσεων του εργαστηρίου μπορούν να συμμετάσχουν το ανώτερο 15 παιδιά.

Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2731026853 και 2731021180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις:

www.nikiforos.edu.gr
www.facebook.com/dkbspartis