ΑΘΗΝΑ. Νέος Μητροπολίτης Μάνης εξελέγη ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Δ/ντης του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με 61 ψήφους, έναντι του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκου, ο οποίος έλαβε 18 ψήφους. Το αποτέλεσμα έχει δυσαρεστήσει σφόδρα τους Μανιάτες πολίτες.

Δείτε εδώ video με ότι έγινε την στιγμή ανακοίνωσης της εκλογής

Ο διεθνούς φήμης Ιεροκήρυκας πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου αποτελεί προσωπική επιλογή και πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, πρόταση την οποία η Ιερά Σύνοδος τελικά αποδέχθηκε.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, είναι ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και Ιεροκήρυκας στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Η χειροθεσία του σε υποδιάκονο είχε τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο πρώην Μεσογαίας Αγαθόνικο, και η χειροτονία του σε Διάκονο από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ο π. Χρυσόστομος γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Γενεύη. Είναι διδάκτωρ Νομικής και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου είναι ένας ευγενής και ήρεμος κληρικός με Θείο Ζήλο.

Είναι ο πιο γνωστός ορθόδοξος Ιεροκήρυκας διεθνώς αφού κάθε Κυριακή κηρύττει το λόγο του Κυρίου και αυτό αναμεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.