ΣΠΑΡΤΗ. Εκατοντάδες Σπαρτιάτες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής για την Μακεδονία. Με σημαίες ελληνικές και βυζαντινές στα χέρια και βήμα γοργό έφτασαν στο Σύνταγμα. Φώναξαν, χειροκρότησαν, δάκρυσαν…
Στη στάση των λεωφορείων τάραξαν τα σύμπαντα τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…».
Ηλικιωμένοι, νέοι, λαϊκοί, κληρικοί όλοι μαζί με μήνυμα νίκης από την Σπάρτη των 300 και τον Μυστρά του Παλαιολόγου.

Ο Κώστας Τσίπουρας που συμμετείχε στην αποστολή μας λέει: «Το 1974 συμμετείχα σε συλλαλητήριο για την μαρτυρική Κύπρο. Τώρα κατέβηκα στους δρόμους για τη Μακεδονία μας… Ποτέ άλλοτε δεν μετείχα σε συγκεντρώσεις εκτός και αν αφορούν τα δίκαια της Πατρίδας μας. Είμαι υπερήφανος και χαρούμενος για την συμμετοχή των Ελλήνων σε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Το πλήθος ήταν μεγάλο, ο παλμός δυνατός ελληνικός…».

Οι πολίτες της Σπάρτης είναι έτοιμοι να δώσουν και πάλι το παρόν σε ότι χρειαστεί για την Μακεδονία και αναμένουν να έχουν στο πλευρό τους και τους εκλεγμένους τους αντιπροσώπους τους.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ρωτούν αν το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης έχει εκδώσει ψήφισμα (;) υπέρ της Μακεδονίας...